OTTELUENNAKKO: Jaossa finaalipaikka

Lauantai on pelipäivä ja jaossa on finaalipaikka. Liigacupin lohkonsa voittanut FC Lahti saa välierässä vastaansa Kisapuistoon aina sytyttävän Kuopion Palloseuran. Jännittävä välierä näkyy myös Ruutu-palvelusta.

Takana fyysinen viikko Espanjassa

Liigacupin lohkovaiheen jälkeen FC Lahti leireili viikon Espanjan Saloussa. Ryhmäytymisen ja kovan fyysisen rasituksen lisäksi Lahti pelasi leirillä kansainvälisen harjoitusottelun. Ottelussa lahtelaiset joutuivat ratkomaan suuren rasituksen alla pelaamista. Lopulta islantilainen Handknattleiksfélag Kópavogs kaatui kovassa vireessä olevan Colin Odutayon osumalla 1–0-lukemin.

Lahti lähtee hakemaan historiansa kuudetta Liigacupin finaalipaikkaansa. Kokoonpanosta kuitenkin puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Daniel Koskipalo, Viljami Jokiranta ja Eemil Laamanen. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kertoo, että joukkueessa on ollut viikolla erittäin hyvä tunnelma tärkeän ottelun alla.

– Joukkueessa on oikein hyvä tunnelma välieräottelun alla. Leiri loi yhtenäisyyttä ja ja keskittyneisyys tulevaan peliin on paistanut pelaajien silmistä. Nyt pääsemme testaamaan iskukykyämme kohti Veikkausliigan alkua. Rohkeudella ja taistelijan luonteella meillä on kaikki avaimet saavuttaa voitto ja päästä pelaamaan Liigacupin finaalissa, Lindberg kertoo.

Vierailija taitaa maalinteon

Vierailija Kuopion Palloseura eteni Liigacupin B-lohkosta jatkoon toisena Ilveksen jälkeen. Cupin viimeisissä peleissä kuopiolaiset saivat maalihanansa auki. Vaasan Palloseura kaatui 5–0, Seinäjoen Jalkapallokerho 3–1 ja AC Oulu 3–1. KuPS on onnistunut laajalla rintamalla, sillä maalintekijöinä on ollut yhdeksän eri pelaajaa. Ainoastaan talvikaudella vakuuttanut Axel Widjeskog ja nuori lupaus Otto Ruoppi ovat osuneet kahdesti.

Lahden harjoitellessa Espanjan lämmössä kohtasi KuPS Kuopiossa harjoitusottelussa FF Jaron. Taneli Hämäläinen vei kuopiolaiset johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Paul Ogunkoya osui kahdesti ja Seth Saarinen kertaalleen KuPS:n voittaessa 4–1.

KuPS on vahvistunut talven aikana jälleen kovilla nimillä. Takaisin Kuopioon palannut Petteri Pennanen tulee jälleen olemaan yksi liigan valovoimaisimmista pelaajista. Nuori Matias Siltanen on puolestaan lähellä lopullista läpimurtoaan, joten heidän kanssaan Lahti saa olla erittäin tarkkana. Ottelun voittaja etenee Liigacupin finaaliin. Ottelun ollessa tasan, voittaja haetaan rangaistuspotkukilpailulla.

Historia tasoittunut

FC Lahti ja Kuopion Palloseura ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa tasan 60 kertaa. Vuosituhannen alku mentiin vahvasti Lahden komennossa, mutta tilastot ovat alkaneet tasoittua. FC Lahti on voittanut otteluista 24 ja KuPS 22. Myös maaleissa Lahti on yhä niukasti edellä maalieron ollessa 85–79.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. KuPS nappasi molemmista otteluista voitot. Lahdessa kotijoukkue kuitenkin laittoi ottelun tiukaksi. Matheus Alves osui kahdesti ja Altin Zeqiri kertaalleen. KuPS kuitenkin voitti ottelun lukemin 4–3.

Kuopiolaisilla on riveissään kaksi entistä FC Lahden pelaajaa. Arttu Heinonen ja Pyry Lampinen ovat edustaneet FC Lahtea. Lahtelaisten riveissä ei poikkeuksellisesti pelaa puolestaan ketään KuPS-taustaista peluria. Kumpi etenee kevään ensimmäiseen finaaliin?

FC Lahti – KuPS 16.3.2024 kello 14.00 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Sisäänpääsy FC Lahden kausikorteilla ja liput Tiketistä ja portilta alkaen 15 euroa.

Kisapuiston harjoitustekonurmelle sisäänkäynti tapahtuu kahdesta paikasta. Huoltorakennuksen ja tenniskenttien välistä ja Kispi-areenan parkkipaikan kautta.

Kisapuiston pysäköinti P-Kartanossa.

Kisapuiston alueella on paljon jäätä, joten olethan varovainen liikkuessasi alueella. Tarjolla on vain kattamattomia paikkoja, joten suosittelemme sadetta pitävää varustusta. Tapahtumassa on pieni kioski, mutta ei anniskelua. WC-tilat löytyvät Kisapuiston huoltorakennuksesta.

Ottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

Ottelu näkyy myös suorana ja selostettuna Ruutu-palvelussa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola