OTTELUENNAKKO: Harjoitusottelut jatkuvat jälleen viikonloppuna

Viikonloppuna on jälleen luvassa lahtelaista huippujalkapalloa ja valmistautuminen kohti kilpailullisia otteluita jatkuu. Lauantaina FC Lahden miesten edustusjoukkueen vieraaksi Mukkulan kuplaan saapuu yksi Suomen menestyneimmistä joukkueista, FC Haka. Talven selkä on taittunut ja Liigacupin alkuun on enää viikko. Sunnuntaina puolestaan naisten edustusjoukkue saa vieraakseen Mukkulaan Vantaan Jalkapalloseuran.

Kauden avauksesta voitto

FC Lahti kohtasi vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa Mukkulassa viime lauantaina liigasta pudonneen KTP:n. Lahti meni ottelussa heti 1–0-johtoon Onni Hännisen osumalla. KTP tuli ottelussa tasoihin, mutta Hänninen iski Lahden toistamiseen johtoon. KTP pyristeli mukana ja tasoitti ottelun vielä toistamiseen, mutta Colin Ndabawedjen komea osuma varmisti lahtelaisille lopulta 3–2-voiton.

Lauantain otteluun Lahti lähtee jälleen mukanaan tukku nuoria lahtelaispelaajia, jotka pääsevät mittaamaan tasoaan nyt Veikkausliiga-joukkuetta vastaan. Kokoonpanosta puuttuu muun muassa Osku Maukonen, joka on maajoukkueen matkassa. Toisaalta sekä Pablo Andrade että Bubacar Djaló ovat saapuneet Lahteen ja harjoitelleet joukkueen mukana. Kentällä saatetaan myös nähdä tuore hankinta, hollantilainen laituri Colin Odutayo. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg lähtee otteluun hyvillä fiiliksillä.

– Nyt vastassamme on liigajoukkue, joten taso nousee ja meidän paikalliset nuoret pääsevät testaamaan omaa tekemistään astetta kovempaa joukkuetta vastaan. Tästä saamme hyvän jatkumon edelliseen otteluun ja meille on tälle viikolle tullut jälleen uusia miehiä harjoituksiin mukaan. Muuten mennään samalla kaavalla kuin viime viikolla. Hyvillä fiiliksillä tässä lähdemme otteluun, Lindberg ennakoi.

FC Haka avasi vuotensa tasapelillä

FC Haka kohtasi vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussaan IF Gnistanin. Gnistan meni ottelussa johtoon, mutta Elias Mastokangas tasoitti pelin aivan ottelun lopussa. Näin ollen Haka avasi kautensa 1–1-tasapelillä.

Haka siirtyi talvella uuden päävalmentajan, Andy Smithin alaisuuteen. Myös miehistö on kokenut pieniä muutoksia, kun ykkösmaalivahdin viittaa kantanut Aatu Hakala siirtyi Savoon. Hänen tilalleen saapui Pohjois-Irlannin maajoukkuringissäkin pyörinyt Liam Hughes. Hän ei tosin vielä ollut kentällä Hakan kohdatessa Gnistanin. Hughesin lisäksi Hakaan on liittynyt muun muassa Rodrigo Macedo ja Hassan Ndam. Hakan kokoonpanossa nähtäneen kuitenkin huomenna myös paljon seuran omia nuoria pelaajia, jotka taistelevat paikasta auringossa.

Sunnuntaina vieraana VJS

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi viime viikolla Puotinkylän Valtin Mukkulassa. Rankan fyysisen harjoitusviikon päätteeksi Valtti nappasi voiton 2–1. Lahtelaisten ainokaisesta vastasi Sofia Korhonen.

Lahden harjoitusviikko on sujunut hyvin ja fyysinen rasitus on ollut hieman kevyempää. Päävalmentaja Marko Salo kertoo, että kuluneella viikolla joukkue on keskittynyt parantamaan edellisen pelin ongelmakohtia. Salon mukaan joukkue haluaa saada pelin perusperiaatteita kuntoon talven aikana ja siihen joukkue keskittyy myös sunnuntaina. Vastustaja Vantaan Jalkapalloseura pelaa tulevalla kaudella Lahden tavoin Ykköstä, mutta Salo ei halua vielä lähteä vertailemaan joukkueiden välisiä tasoeroja, vaan keskittyy oman joukkueensa pelillisiin asioihin.

– Pelaamme taas. Edellinen ottelu antoi meille paljon infoa siitä, mitä meidän on kehitettävä. Teemme töitä perusasioiden parissa ja oman pelin sisällä. Korjaamme asioita pieni pala kerrallaan, jotta peli kehittyy, Salo tiivistää.

Molempiin otteluihin on vapaa pääsy, tervetuloa!

FC Lahti – FC Haka 20.1.2024 kello 13.45 Mukkulan kuplassa!

FC Lahti – VJS 21.1.2024 kello 16.00 Mukkulan kuplassa!

Osta FC Lahden edustusjoukkueiden kausikortit helposti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala