OTTELUENNAKKO: FC Lahti sarjajumbo Klubin vieraaksi

Torstai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa sarjajumbon vieraaksi Töölöön keskelle pääkaupungin mystistä hajua. Töölössä Lahti saa vastaansa aina lahtelaiset sytyttävän Helsingin Jalkapalloklubin. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu-palvelusta.

Avauspiste Tampereelta

FC Lahti avasi kautensa vaikealla vierasottelulla Tammelassa Ilvestä vastaan. Lahti kykeni luomaan ensimmäisen jakson vaarallisimmat maalipaikat, mutta Colin Odutayo ja Luke Ivanovic eivät onnistuneet iskemään upouuden stadionin avausmaalia. Toisella jaksolla Lahti joutui puolustuskannalle, mutta uhrautuneesti pelannut lahtelaispuolustus onnistui pitämään maalinsa puhtaana ja viime hetkillä kovan iskun niskaansa saanut Osku Maukonen pelasi nollapelin. Avauspiste irtosi maalittomalla tasapelillä.

Vastus ei helpotu seuraavassa ottelussakaan, mutta Lahti lähtee hakemaan avausvoittoaan hyvän puolustuspelin jatkeeksi. Akseli Puukko on jälleen valmennusjohdon käytettävissä kärsittyään pelikieltonsa Ilves-ottelussa. Sen sijaan kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Daniel Koskipalo ja Topias Inkinen. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg odottaa jälleen vauhdikasta ottelua.

– Tampereen energisen esityksen myötä olemme entistäkin sisuuntuneempina lähdössä kohti Helsinkiä ja uutta liigaottelua. Saimme paljon hyvää oppia edellisestä ottelusta ja nyt on seuraava kamppailu edessä. Lataus on välittynyt pelaajista. Lähdemme intoa täynnä puhkuen kohti vastustajan kaatamista. Uskon, että luvassa on jälleen vauhdikas ottelu ja meidän pitää painottaa aktiivisuutta ja työteliäisyyttä edelleen, Lindberg ennakoi.

Vastassa ärsytetty sarjajumbo

Kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi joutui talvella suomalaisen jalkapalloyleisön naurun kohteeksi valmentajasekoilullaan. Joukkue palkkasi päävalmentajakseen Ferran Sibilan, mutta lopulta selvisi, että tältä puuttuu tarvittava valmennuskoulutus. Päävalmentajan paikan sai Ossi Virta, mutta edellisen kerran HJK:n kohdatessa FC Lahden Liigacupissa, Klubin päävalmentajana oli Aleksi Lalli. Kuka tahansa Klubia torstaina valmentaakin, on joukkueen ainoana tavoitteena pestä kasvonsa avauskierroksen nöyryytyksestä.

HJK kohtasi avauskierroksella vieraskentällä Kuopion Palloseuran ja KuPS nautiskeli koko ottelun ajan HJK:n kustannuksella. Kuopiolaiset hallitsivat ottelua koko ajan ja voittivat sen 3–1. Klubi oli erityisen haavoittuva erikoistilanteissa. HJK:n kavennusosuman iski aivan ottelun lopussa nuori lupaus David Ezeh.

Sarjasijoituksestaan ja valmentajasekoiluistaan huolimatta Klubilla on jälleen koossa nippu, joka taistelee parhaimmillaan mestaruudesta. Hassane Bandé ihastutti jo viime kaudella ja Luke Plange luo erilaisen hyökkäysvaihtoehdon käytettäväksi. Topi Keskinen jäi ensimmäisessä ottelussa pimentoon, mutta hänen räjähtävä lähtönopeutensa on asia, joka Lahden täytyy ottaa huomioon jokaisessa tilanteessa. Lisäksi Klubin puolustus on vaikeasti murrettavissa, joten Lahden tulee käyttää maalipaikkansa tehokkaasti, jotta pisteitä matkaisi jälleen Lahteen.

Lahdella menossa voittoputki

FC Lahti on voittanut kaksi edellistä HJK-kohtaamistaan. Viime kesänä Lahti ryösti pisteet Töölöstä Altin Zeqirin osumalla. Talvella Lahti puolestaan kylvetti Klubia Liigacupissa Mukkulan kuplassa lukemin 3–0. Lahtelaisosumista vastasivat Colin Odutayo ja Michael López. Yksi osumista merkattiin lopulta HJK:n omaksi maaliksi.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo komeat 78 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 19 ja yhtä monesti on päädytty tasatulokseen. Klubi on voittanut jo 40 keskinäistä kamppailua. HJK johtaa Lahden kiristä huolimatta myös maaleissa, sillä lahtelaiset ovat osuneet 78 kertaa ja helsinkiläisillä osumia on jo koossa 118. Lahdella on jälleen oiva paikka kuroa eroa kiinni.

Lahden riveissä on useita HJK-taustaisia pelaajia. Klubin riveistä puolestaan löytyvät Santeri Hostikka ja Kevin Kouassivi-Benissan, joilla on ollut kunnia pukea ylleen Lahden paita. Kurittaako joku entistä seuraansa modernissa klassikossa, josta tuskin tunteita puuttuu?

HJK – FC Lahti 11.4.2024 kello 18.00 Bolt Arenalla!

Paikalle matkaaville lahtelaisille on varattu omat paikat aurinkokatsomon sektorista 122. Lippulinkki on saatavissa kannattajien yhdyshenkilöiltä.

Kaupungin virallinen kisastudio löytyy Sporttiravintola Pelurista Lanunaukiolta. Ottelu näkyy myös Pub Iloisessa Kulkijassa.

Ottelun suorana kotisohville lähettää Ruutu-palvelu.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola