OTTELUENNAKKO: FC Lahti saa vieraita päämajakaupungista

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti jatkaa valmistautumista kohti ensi kuun alussa starttaavaa Veikkausliigaa. Vieraakseen lahtelaiset saavat Kisapuiston harjoitustekonurmelle juuri 95 vuotta täyttäneen Mikkelin Palloilijat. Otteluun on vapaa pääsy.

Liigacupissa tie tyssäsi välieriin

FC Lahden talvikausi on sujunut tuloksellisesti hyvin. Joukkue eteni Liigacupista jatkoon lohkovoittajana kaataen matkalla Ekenäs IF:in, IF Gnistanin ja Helsingin Jalkapalloklubin. Colin Odutayo löysi maalijyvänsä heti Lahteen saavuttuaan ja on ollut jokaisessa pelaamassaan ottelussa vaarallinen. Liigacupin välierässä Lahti pääsi lopulta ulkokentille. Raikkaassa sadesäässä lahtelaiset onnistuivat luomaan voittoon tarvittavat maalipaikat, mutta Kuopion Palloseura nappasi finaalipaikan itselleen 2–0-voitolla hyödyntäen maalipaikkansa tehokkaasti hyväkseen.

Lahti lähtee lauantain otteluun ilman nuorisonelikkoaan. Maajoukkueiden matkassa ovat Osku Maukonen, Samuel Pasanen, Akseli Puukko ja Vilho Huovila. Lisäksi sivussa ovat varmasti Joshua Oluwayemi, Pablo Andrade, Viljami Jokiranta ja Otso Koskinen. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä ottelussa nälkäisen Lahden.

– Treeneissä on ollut railakas meno Cup-junan päätyttyä. Joukkue on täynnä intoa ja energiaa sarjakauden avauksen lähestyessä. Fokuksemme on ollut pelin kehittämisessä ja monipuolisuudessa. Huomenna olemme nälkäinen ja yhtenäinen joukkue, joka on valmis iskemään vastustajan kimppuun, Lindberg kertoo.

Vierailija MP valmistautuu Ykkösliigaan

Vierailija Mikkelin Palloilijat valmistautuu huhtikuun puolessa välissä alkavaan Ykkösliigaan. MP jäi Ykkösliigacupissa lohkon viimeiseksi. Joukkue onnistui kuitenkin voittamaan yhden ottelun, kun PK-35 kaatui vieraskentällä 3–1 Niila Forsellin, Benjamin Dahlströmin ja Badreddine Busharan maaleilla. Bushara kuitenkin siirtyi talven aikana Kokkolaan.

Toisaalta joukkue sai talven aikana arvokkaan paluumuuttajan, kun lahtelaistaustainen Iiro Äijö palasi päämajakaupunkiin. Maalivahti Aleksi Honka-Hallilan jatkaminen on joukkueelle myös äärimmäisen tärkeää. Ranskalaishyökkääjä Landry Koffilta odotetaan tulevana suvena paljon. Sarjatasostaan huolimatta MP on laadukas ja yllätysvalmis joukkue, jonka kanssa Lahti saa olla tarkkana koko ottelun ajan.

MP laittanut Lahtea tiukoille

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran kauden 2022 kynnyksellä harjoitusottelussa Kisapuistossa. Lahti nappasi voiton 3–1. Altin Zeqiri oli vauhdissa ja iski kaksi osumaa ja Lahden kolmannesta maalista vastasi Hysen Memolla. Vierailijoilta osui Juuso Tarvainen.

Edellisen virallisen ottelun on puolestaan voittanut MP, joka kaatoi lahtelaiset 3–2 Suomen Cupin lohkovaiheessa. Ottelu pelattiin Mikkelissä kaudella 2017. Lahden maaleista vastasivat tuolloin Santeri Hostikka ja Jens Tanskanen.

Onnistuuko Lahti nollaamaan Liigacupin välierän pettymyksen ja palaamaan voittokantaan?

FC Lahti – MP 23.3.2024 kello 14.00 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Otteluun on vapaa pääsy.

FC Lahden kausikortit helposti verkkokaupasta. Osta omasi jo tänään tästä.

Ottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola