OTTELUENNAKKO: FC Lahti pakkovoiton edessä

Sunnuntai on pelipäivä ja FC Lahti pelaa elintärkeän kotiottelun. Ykkösen alemman loppusarjan ottelut jatkuvat tiukassa sarjatilanteessa ja Lahti saa Kisapuistoon vieraakseen sijan alempana olevan raumalaisen Pallo-Iirot. Ottelu on Lahden toiseksi viimeinen kotiottelu ja se alkaa sunnuntaina kello 14.00. Otteluun on vapaa pääsy.

FC Lahti otti alemman loppusarjan ensimmäisellä kierroksella pakkovoiton. Lahti kaatoi vieraskentällä Esbo Bollklubbin 2–1. Kotijoukkue meni ottelussa johtoon, mutta lahtelaiset eivät hätkähtäneet. Julia Enbuska tasoitti aivan ensimmäisen jakson lopussa ja Aamu Kinnunen iski voitto-osuman toisen jakson puolivälissä. Näin Lahti otti putoamiskamppailua ajatellen erittäin tärkeät kolme pistettä matkaansa.

Voitto nosti Lahtea yhden sijan ja Lahti nousi karsintaviivan tuntumaan. Viivan yläpuolella oleva Ilveksen kakkosjoukkue kuitenkin voitti oman kohtaamisensa, joten ero viivan yläpuolelle säilyi neljässä pisteessä. Lahti ja Ilves kohtaavat kahden viikon kuluttua, joten sunnuntain voitolla Lahti pitää säilymismahdollisuutensa vahvasti elossa.

Vierailija Pallo-Iirot on Lahden tapaan putoamiskamppailussa putoamisviivan alapuolella. Raumalaiset ovat nyt kaksi pistettä Lahden alapuolella ja ovat pakkovoittotilanteessa. Edellisellä kierroksella Pallo-Iirot kohtasi vieraskentällä alemman loppusarjan kärkijoukkueen Oulu Nice Soccerin. ONS oli kotikentällään tyly ja iski taululle lukemat 7–0.

Pallo-Iirojen ongelmana kauden aikana on ollut maalinteko. Raumalaiset ovat tehneetä tällä kaudella ylivoimaisesti vähiten maaleja, vain 17, kun otteluita on takana 19. Joukkueen kapteeni Helmiina Luoma on iskenyt viisi maalia. Neljään maaliin on yltänyt Katarina Maikola, mutta muilta pelaajilta ei ole tullut riittävästi apuja ja raumalaisten sarjasijoitus on valunut tukalaksi.

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa kahdesti. Huhtikuussa Raumalla Lahti nappasi 2–0-vierasvoiton Cecilia Murtosen osumilla. Hiihtiksellä puolestaan Lahti hallitsi peliä ensimmäiset 45 minuuttia ja Julia Enbuska vei Lahden 1–0-johtoon. Ensimmäisen jakson lisäajalla Helmiina Luoma iski tasoituksen. Toisella jaksolla Pallo-Iirot meni menojaan lahtelaisten viiden minuutin mustan jakson aikana ja Luoma iski toisen osumansa. Lisäksi Sanni Kuusisto ja Elli Saimo osuivat ja raumalaiset hakivat 4–1-voiton.

Putoamiskamppailu tiivistyy, kumpi kykenee hallitsemaan paineet ja pitää säilymistoiveet vahvempana elossa?

FC Lahti – Pallo-Iirot 29.9.2024 kello 14.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta