OTTELUENNAKKO: FC Lahti haluaa jatkaa voittoputkeaan

Perjantai on pelipäivä ja Liigacup jatkuu FC Lahden kotiottelulla. Vieraaksi Mukkulan kuplaan saapuu lohkojumbona tällä hetkellä oleva IFK Mariehamn. Lahti taistelee Liigacupin lohkovoitosta ja paikasta välieriin. Liput portilta 15 euroa, kausikortilla ilmainen sisäänpääsy. Jännittävä ottelu näkyy myös Ruutu-palvelusta.

Alla kaksi hienoa taisteluvoittoa

FC Lahti on napannut Liigacupin lohkovaiheessa kaksi perättäistä tasiteluvoittoa. Tappiollisen avausottelun jälkeen Lahti nousi alivoimalla voittoon Ekenäs IF:iä vastaan ja viime lauantaina lahtelaiset kaatoivat IF Gnistanin lukemin 2–1 vieraskentällä runsaslukuisen vieraskatsomon edessä. Colin Odutayo osui jälleen ja voitto-osumaksi jääneen maalin iski rangaistuspotkusta debytantti Michael López. Ottelun lopussa Lahti joutui puolustamaan, mutta tiivis lahtelaispuolustus piti Kipinän hyökkäykset kurissa taistellen. Voitto nosti FC Lahden A-lohkossa jo toiseksi.

Lahti lähtee hakemaan ottelusta voittoa, joka nostaisi lahtelaiset tasapisteisiin lohkoa johtavan ja kaikki ottelunsa jo pelanneen FC Interin kanssa. Voittoa Lahti joutuu kuitenkin hakemaan ilman Onni Hännistä, Julius Tauriaista, Pablo Andradea, Daniel Koskipaloa, Eemil Laamasta, Viljami Jokirantaa ja Riku Selanderia, jotka ovat varmasti sivussa kokoonpanosta. Edellisessä ottelussa pelannut Dylan Fox on puolestaan testissä vielä tämän ottelun. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä huomenna yhä energisempää pelaamista suojateiltaan.

– Pääsemme jälleen takaisin kotikentällemme ja siellä meidän pitää pystyä näyttämään taas entistäkin energisempää hyökkäys- ja puolustuspelaamista. Olemme harjoitelleet sitä viikon aikana. Olemme myös saaneet pelaamiseemme monipuolisuutta. Nyt on taas yksi Liigacupin peli edessä ja olemme hyvässä iskussa ja puntaroimme taas sitä, miten saamme pidettyä sitä yllä ja pystymme parantamaan edellisestä pelistä, Lindberg kertoo.

IFK Mariehamn lohkojumbona

Vierailija IFK Mariehmanin säilytti liigapaikkansa karsintojen kautta ja miehistö meni suuresti uusiksi talven aikana. Kokenut puolustuslinja vaihtoi maisemaa ja IFK menetti myös keskikentän ja hyökkäyksen avainmiehiä. Myös joukkueen valmennuksessa tapahtui muutos, kun ruoriin tarttui portugalilainen Bruno Romão. Hän on saanut koota näköistään joukkuetta ja IFK:n riveihin ovat siirtyneet muun muassa muutaman kauden takainen komeetta Adam Larsson ja kokenut keskikenttäpelaaja Sebastian Dahlström.

IFK aloitti Liigacupin tappiolla Helsingin Jalkapalloklubille, mutta kykeni kaatamaan helmikuun alussa Interin lukemin 2–0. Viime viikonloppuna IFK kärsi maalin tappion EIF:lle. Saarelaisten ainokaisen iski juuri täksi kaudeksi saarelle siirtynyt Larsson. Hän osui myös voitossa Interiä vastaan. Kyseisen ottelun toisesta osumasta vastasi Jayden Reid.

Reidin ja Larssonin lisäksi IFK:n hyökkäyksestä löytyy Tehe Olawale, joka on todistanut kykynsä Veikkausliigassa. Vierailijan hyökkäys on vaarallinen. Lahden pitääkin olla koko ottelun ajan tarkkana, jotta pisteet jäävät Lahteen, sillä myös IFK mielii vielä jatkopeleihin.

Historia selkeästi Lahden

FC Lahti ja IFK Mariehamn kohtasivat viime kaudella liigassa kolmesti. Kumpikin joukkue nappasi yhden voiton vieraissa ja kertaalleen joukkueet tasasivat pisteet. Joukkueet kohtasivat toisensa myös viime vuoden Liigacupissa, jonka Lahti voitti Maarianhaminassa lukemin 2–0.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 56 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 23 ja IFK 15. Lahti johtaa myös maaleissa ja lähestyy hiljalleen sadan osuman rajapyykkiä. Ennen perjantain ottelua lahtelaiset ovat iskeneet jo 81 täysosumaa. Saarelaisilla on kasassa 67 maalia.

Ottaako Lahti huomenna askeleen kohti välieriä ja sadatta täysosumaa?

FC Lahti – IFK Mariehamn 23.2.2024 kello 13.30 Mukkulan kuplassa!

Liput portilta 15 euroa, kausikortilla ilmainen sisäänpääsy. Osta kausikorttisi tästä.

Ottelu näkyy myös Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola