OTTELUENNAKKO: FC Lahti hakee voittoa sarjanousijasta

Lauantai on pelipäivä ja Liigacupin ottelut alkavat myös Lahdessa. FC Lahti saa Mukkulan kuplaan vieraakseen erittäin mielenkiintoisen vastustajan, kun kaupunkiin saapuu sarjanousija Ekenäs IF. Otteluliput portilta 15 euroa, kausikortilla ilmainen sisäänpääsy.

Liigacup-avauksessa hyvä toinen jakso

FC Lahti avasi Liigacupin FC Interin vieraana Turussa. Ensimmäinen jakso oli lahtelaisilta heikko ja Inter meni ottelussa ja 3–0-johtoon. Toisella jaksolla Lahti oli kuitenkin pirteä ja tuli maalin päähän Otso Koskisen ja Samuel Pasasen osumilla. Colin Odutayo alusti Pasasen maalin ja Pasanen oli puolestaan alustamassa Koskisen kavennusosumaa. Aivan ottelun lopussa Lahti kykeni luomaan painetta kotijoukkueen maalille, mutta Inter kesti ja nappasi avauspisteet lukemin 3–2.

FC Lahti lähtee hakemaan lauantaina avausvoittoaan. Joshua Oluwayemi on saapunut Lahteen, mutta hän ei ole vielä käytettävissä ottelussa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuu varmasti Onni Hänninen, Daniel Koskipalo, Eemeli Virta, Marius Könkkölä ja Viljami Jokiranta. Omista junioreista kokoonpanoon nousevat puolestaan Lauri Ala-Kauhaluoma ja Nikke Oksanen. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä lauantaina kentällä energisen FC Lahden.

– Edellinen ottelu on nyt analysoitu ja mietitty, miten saamme paremman tasapainon. Inter-ottelussa etenkin toinen jakso oli energinen, joten sitä haluamme huomenna lisää. Haluamme oola aktiivisia. Meillä on taas harjoitusviikko takana ja pelaajat ymmärtävät jälleen paremmin pelitapaamme ja toisiaan. Haluamme nähdä huomenna lisää pelitapamme asioita. Menemme askel askeleelta eteenpäin, Lindberg kertoo huomisen tavoitteista.

Sarjanousija avaa kautensa

Viime kauden päätteeksi 90 vuoden tauon jälkeen pääsarjaan noussut Ekenäs IF aloittaa Liigacup-taipaleensa lauantaina. Tammisaarelaiset pelasivat tammikuussa kaksi harjoitusottelua. Molemmat pelit päättyivät tasapeliin. Turun Palloseuraa vastaan ottelu päättyi 2–2 ja tammisaarelaisten maaleista vastasivat Joel Lehtonen ja Stanislav Efimov. 1–1-tulokseen päättyneessä IF Gnistan -ottelussa osui Jakob Gottberg.

EIF:n sarjanousun saavuttanut runko on pysynyt kohtalaisesti kasassa. Suurin menetys on ollut Abdoulaye Kanté. Tammisaareen ovat talven aikana puolestaan saapuneet muun muassa Henri Malundama, Eetu Puro ja Emil Pallas. EIF testasi myös edellisessä ottelussa mielenkiintoista ghanalaista Nasiru Mohammedia, joka pelasi pitkään Kari Arkivuon seurakaverina BK Häckenissä.

Tammisaarelaisten hyökkäyksestä löytyvät myös Tobias Fagerström, Tiemoko Fofana ja Salomo Ojala, joita ruokkii kokenut liigapeluri Lucas Kaufmann. Maalivahti Ramilson Almeidalla on kokemusta myös liigaviheriöiltä. Lahti saa olla tarkkana puolustussuuntaan koko ottelun ajan ja samalla joukkueen pitää käyttää maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen, jotta avauspisteet jäävät Lahteen.

Historiassa vähän kohtaamisia

Vaikka EIF on yksi Suomen vanhimmista jalkapalloseuroista, eivät FC Lahti ja EIF ole koskaan kohdanneet toisiaan virallisissa otteluissa. Harjoitusotteluita joukkueet ovat pelanneet puolestaan kolme. Viimeisin niistä pelattiin 2021. Lahti voitti ottelun 3–1 Altin Zeqirin, Arlind Sejdiun ja Jasin Assehnounin maaleilla. EIF:n maalista vastasi Olli Jakonen. Kaudella 2017 Lahti oli parempi lukemin 3–0 Santeri Hostikan heiluttaessa tahtipuikkoa ja kaudella 2015 päädyttiin 2–2-tasapeliin Jani Tanskan ja Drilon Shalan osuessa lahtelaisista.

EIF:n sopimuspelaajista ei löydy pelaajia, jotka ovat urallaan edustaneet Lahtea. Lahtelaisten riveistä puolestaan löytyy Riku Selander, joka on edustanut uransa aikana myös tammisaarelaisryhmää. Auttaako se Lahtea lauantaina?

FC Lahti – EIF 3.2.2024 kello 13.30 Mukkulan kuplassa!

Otteluliput portilta 15 euroa. Kaikki kausikortit oikeuttavat ilmaiseen sisäänpääsyyn otteluun. Osta kausikorttisi tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

Ottelun jälkeen avauskierroksella komean vierasvoiton ottanut FC Lahti U17 jatkaa SM-karsintaansa Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan kuplassa kello 15.30 alkaen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola