OTTELUENNAKKO: FC Lahti hakee lohkovoittoa

Tiistai on pelipäivä ja FC Lahti taistelee lohkovoitosta. FC Lahti pelaa huomenna Liigacupin alkulohkon viimeisen ottelunsa ja vieraaksi Mukkulan kuplaan saapuu hallitseva Suomen mestari Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu pelataan poliisin päätöksellä ilman yleisöä, mutta onneksi peli on nähtävissä suorana Ruutu-palvelussa.

Jatkopaikka omissa käsissä

FC Lahti taistelee Liigacupin A-lohkon lohkovoitosta. Perjantaina Lahti jatkoi tappiotonta putkeaan kotona IFK Mariehamnia vastaan. Colin Odutayo vei lahtelaiset johtoon ensimmäisellä jaksolla lohkovaiheen kolmannella osumallaan. Toisella jaksolla IFK hyökkäsi riskillä ja Osku Maukonen piti maalillaan ajoittain Lahtea pystyssä. IFK:n uhkapeli onnistui kuitenkin lisäajalla ja saarelaiset tulivat tasoihin. Lahti saalisti ottelusta pisteen ja nousi seitsemään pisteeseen.

Voitto nostaisi lahtelaiset kaikki ottelunsa pelanneen FC Interin ohi kymmeneen pisteeseen. Kymmenen pistettä riittää myös lohkovoittoon. Voittoa Lahti joutuu kuitenkin hakemaan ilman Onni Hännistä, Daniel Koskipaloa, Pablo Andradea, Riku Selanderia ja Julius Tauriaista. Lisäksi edellisen ottelun sankarin Osku Maukosen maajoukkueleiri on alkanut ja kassari on suurella todennäköisyydellä valmistautumassa maaotteluun muun maajoukkueen kanssa. Toppari Dylan Foxin testijaksoa on jatkettu vielä tiistain ottelun verran. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kertoo, että joukkueelle jäi edellisestä ottelusta hampaankoloon ja joukkue haluaa voittaa lohkon.

– Olemme hyvässä terveystilanteessa. Edellisessä pelissä saimme oppia ja siitä jäi paljon hampaankoloon. Joukkue on valmiina huomenna valmiina lohkovaiheen viimeiseen peliin ja joukkue haluaa voittaa lohkon ja päästä jatkoon. Keskittyminen, työteliäisyys ja halu tehdä joukkueelle hommia ovat näkyneet lyhyen harjoitusviikon aikana. Edellisen pelin ja tämän pelin välissä on lyhyt aika, mutta FC Lahti on taas valmiina kamppailemaan ja hakemaan voittoa, Lindberg kertoo joukkueen tunnelmista.

Vierailija varamiehisenä Lahteen

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi saapuu Lahteen erittäin varamiehisenä, sillä joukkueen kärkinimet leireilevät Turkissa. Klubin kokoonpanossa nähdään huomenna paljon nuoria pelaajia, joilla on nälkää näyttää osaamistaan. Useilla HJK:n nuorilla on kokemusta myös ikäluokkiensa kovista maajoukkuepeleistä. Ottelussa HJK:lla on suurella todennäköisyydellä jo kolmas päävalmentajakandidaatti tälle vuodelle, sillä penkin päässä on mahdollisesti Aleksi Lalli.

HJK taistelee Lahden tapaan lohkovoitosta. Klubi on kuudessa pisteessä, mutta helsinkiläisillä on jäljellä vielä kaksi ottelua. HJK on voittanut sekä IF Gnistanin että IFK Mariehamnin maalilla. FC Interille helsinkiläiset puolestaan kärsivät maalin tappion. Klubi on onnistunut jokaisessa pelaamassaan ottelussa maalinteossa ja Anthony Olusanya on iskenyt kolme osumaa.

Vaikka HJK lähtee otteluun nuorella kokoonpanolla, on lahtelaisten oltava tarkkoja koko ottelun ajan. Klubilla löytyy paljon taitoa ja nuoruuden intoa. Lahden pitää hyödyntää maalipaikkansa tehokkaasti ja olla valmiita puolustamaan uhrautuvasti, jotta pisteet ja lohkovoitto jäävät mastojen varjoon.

FC Lahdella paikka yllättää

Joukkueiden edellinen kohtaaminen liigassa päättyi lahtelaisjuhliin Töölössä, kun FC Lahti ryösti pisteet Töölöstä Altin Zeqirin osumalla. Joukkueet kohtasivat myös viime kauden Liigacupissa lounasklassikossa Helsingissä. Lahti meni kamppailussa johtoon, mutta Klubin takoi lopulta taululle rumat 5–2-lukemat. Lahdelta maalinteossa onnistuivat Jusif Ali ja Juho Pirttijoki.

Yhteensä joukkueet ovat pelanneet historian saatossa 77 virallista ottelua. HJK on voittanut otteluista valitettavasti 40. Lahdella voittoja on kasassa 18. Lahdella maaleja on koossa 75. Klubi on puolestaan rikkonut jo sadan maalin rajan ja helsinkiläisillä on kasassa 118 osumaa. Lahdella on kuitenkin tiistaina oiva mahdollisuus kaventaa eroa ja napata lohkovoitto.

FC Lahti – HJK 27.2.2024 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Ottelu pelataan poliisin päätöksellä ilman yleisöä, mutta se näkyy suorana Ruudussa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola