OTTELUENNAKKO: FC Lahden leirin päättää kansainvälinen harjoitusottelu

Keskiviikko on pelipäivä ja FC Lahti pelaa kansainvälisen harjoitusottelun. Saloussa yhdessä Pelimatkojen kanssa leireilevä Lahti saa vastaansa Islannin pääsarjassa pelaavan Handknattleiksfélag Kópavogsin jalkapallojaoston. Saako FC Lahden hyvä talvi jatkoa Espanjan lämmössä?

FC Lahti voitti Liigacup-lohkonsa

FC Lahti pelasi nousujohteisen talvikauden. Ensimmäisen Liigacup-ottelun ensimmäinen jakso oli tuloksellisesti katastrofi, mutta nousu alkoi jo toisella jaksolla. Lopulta Lahti voitti alkulohkonsa kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Viimeisessä ottelussaan Lahti kaatoi Helsingin Jalkapalloklubin lukemin 3–0. Kovassa maalivireessä oleva Colin Odutayo iski alkusävelet. Yhdestä osumasta vastasi Michael López ja yksi osuma merkittiin Klubin omaksi maaliksi. Voiton myötä Lahti jatkaa Liigacupista välieriin lohkovoittajana Kuopion Palloseuraa vastaan.

Lahti pääsee valmistautumaan välierään hyvissä olosuhteissa Espanjassa. Joukkue on saanut tutustua rauhassa toisiinsa ja rakentaa joukkuehenkeä, joka on äärimmäisen tärkeää pitkän kauden rasitusten aikana. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg pitääkin leiriä onnistuneena ja hän odottaa huomisesta ottelusta vauhdikasta.

– Ulkomaan leiri on ollut erittäin onnistunut joukkueen yhteishengen kehittämisen kannalta. Olemme saaneet pelaajista taustoihin enemmän aikaa tutustua toisiimme ja sen avulla olemme entistäkin vahvempia tulevaisuudessa. Hetkeksi aikaa huippuolosuhteisiin pääseminen on ollut erittäin antoisaa myös pelitavan kehittämisen näkökulmasta. Yhteiset keskustelut joukkueen sisällä ovat vahvistaneet tapaamme toimia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tulevasta ottelusta on varmasti tulossa vauhdikas ja siinä pääsemme mittaamaan jälleen tämän hetkistä iskukykyämme, Lindberg summaa leirin tähänastista antia.

Vastassa HK:n punaiset

Vastaansa FC Lahti saa viime kaudella Islannin pääsarjassa kahdeksanneksi runkosarjassa sijoittuneen ja lopulta yhdeksänneksi päätyneen Handknattleiksfélag Kópavogsin. Islannin Liigacupissa joukkue on talven aikana pelannut viisi ottelua. Tuloksellisesti HK:n Liigacup meni penkin alle, sillä joukkue saavutti vain yhden tasapelin Knattspyrnudeild Njarðvíkuria vastaan.

Joukkueen yhtenä suurena ongelmana on ollut maalinteko, sillä HK on onnistunut maalinteossa vain kahdessa ottelussa. Njarðvíkuria vastaan osuivat kokenut ja kookas Arnþór Ari Atlason, joka osui myös Knattspyrnufélag Reykjavíkuria vastaan ja puolustaja Ívar Örn Jónsson. Yhden osuman Liigacupissa itselleen on kirjauttanut myös nuori ja lupaava laituri Birnir Breki Burknason. Hänen kanssaan Lahti saa olla todella tarkkana.

FC Lahti – HK 6.3.2024 kello 11.30 Saloussa!

Ottelusta ei ole tarjolla lähetystä. Ottelun lopputulos selviää seuraamalla FC Lahden kanavia.

FC Lahden kausikortit ovat myynnissä verkkokaupassa. Osta omasi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Joni Kallioinen