OTTELUENNAKKO: FC Lahden kotiavaus Tammelassa

Lauantai on pelipäivä ja Lahti se on Lielahtikin. FC Lahti pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Tampereella Tammelan stadionilla, sillä Hiihtiksen nurmi ei ole vielä toipunut pelikuntoon talvesta. Vieraaksi Tammelaan saapuu FC Haka. Liput tästä ja peli näkyy suorana myös Ruudusta.

Viimeksi Tammelassa nollapeli

FC Lahti aloitti kautensa kahdella vaikealla vieraspelillä. Lahti kohtasi Tammelassa Ilveksen ja taisteli maalittoman tasapelin. Helsingin Jalkapalloklubin vieraana lahtelaiset joutuivat jyrän alle ja Klubi nappasi lopulta 4–0-voiton. Lahti onnistui kuitenkin luomaan molemmissa peleissä muutaman maukkaan maalipaikan, mutta kauden avausmaali antaa vielä odottaa itseään.

Avausmaalin lisäksi Lahti lähtee hakemaan Tammelasta avausvoittoa. Kokoonpanosta ovat varmasti sivussa Pablo Andrade, Daniel Koskipalo, Topias Inkinen ja Viljami Jokiranta. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg odottaa ottelun sisältävän paljon kaksinkamppailuja.

– Joukkue on jälleen viritettynä uutta peliä kohti. HJK-peli on analysoitu ja lähdemme sisukkaana kohti ensimmäistä kotipeliä Tammelaan. Harjoitusviikon aikana joukkue on näyttänyt työteliäisyyttään ja energisyyttään. Sitä haluamme näyttää myös huomenna Tammelassa. Luvassa on varmasti paljon kamppailuja ja tiukka ottelu ja nyt lähdemme kaikella fokuksella ja energialla jahtaamaan ensimmäistä voittoa liigassa, Lindberg ennakoi.

Vierailijoilla ruuhkaviikko

Vierailija FC Haka kohtasi liigan edellisellä kierroksella sarjanousija Ekenäs IF:in kotonaan Tehtaan kentällä. Haka meni ottelussa 2–0-johtoon Maissa Fallin ja Evangelos Patoulidisin maaleilla. EIF kavensi ja loi hirveän paineen Hakan maalille pelin lopussa. Haka selvisi pienellä onnella ja Anton Lepolan torjunnoilla ja nappasi kolme pistettä.

Viikolla Haka vieraili Joensuussa Suomen Cupin kolmannella kierroksella JIPPOn vieraana. Haka sai alussa helpottavan avausmaalin, kun Arlind Sejdiu osui Patoulidisin syötöstä. Jakson puolivälissä puolestaan Patoulidis tuplasi Hakan johdon. JIPPO piristyi toisella jaksolla ja sai luotua muutaman maukkaan maalipaikan. Toisaalta myös Hakalla oli mahdollisuutensa lisätä johtoa. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten Haka nappasi jatkopaikan 2–0-voitolla.

Haka siirtyi talvella uuteen valmennukseen ja vetovastuun otti Andy Smith. Haka sai pidettyä viime kauden lopun talismaaninsa Maissa Fallin ja onnistui korvaamaan tärkeän kreikkalaisen Stavros Zarokostasin toisella kreikkalaistaustaisella pelaajalla Evangelos Patoulidisilla.

Joukkueen maalintekovastuuta on sysätty Marko Bacaninin ja Imani Lanquedocin harteille. Viime kaudella Veikkausliigan syöttöpörssin kärkisijoilla viihtynyt Ryan Mahuta vapautuu lauantain otteluun pelikiellosta, joten lahtelaispuolustuksen on jälleen venyttävä huippusuoritukseen Tammelassa, jotta pisteet matkaavat Lahteen.

Haka Lahdelle äärimmäisen haastava vastus

FC Lahti on kohdannut FC Hakan historian saatossa virallisissa otteluissa yhteensä 52 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista vain 11. Haka on juhlinut voittoa 24 kertaa. Lahti on harvoin juhlinut myös maaleja, sillä lahtelaiset ovat iskeneet vain 41 täysosumaa. Haka puolestaan lähestyy sadan maalin rajapyykkiä ja koskilaisilla on koossaan jo 78 maalia.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat liigassa kolmesti. FC Lahti saalisti ensimmäisen voiton pitkiin aikoihin kotiottelussa Altin Zeqirin maalilla. Ensimmäinen vierasottelu päättyi tasan ja toisesta Haka nappasi jälleen voiton. Haka on ollut kaiken kaikkiaan Lahtea vastaan tappavan tehokas Lahdessa, Valkeakoskella ja puolueettomilla kentillä.

Lahti ja Haka ovat kohdanneet aikaisemminkin omituisissa ympäristöissä. Helsingissä pelatun Cupin finaalin ja Liigacupin otteluiden lisäksi Haka on isännöinyt Lahtea kertaalleen Hämeenlinnassa. Tuon ottelun Lahti voitti 3–0 Tucon ja Mika Mäkitalon osumilla. Kolmas maali merkittiin Hakan omaksi maaliksi. Antaako tieto vuosien takaisesta Hämeenlinna-ottelusta Lahdelle ylimääräisen piristysruiskeen, jolla pisteet matkaavat kotiottelusta oikeaan kotiin?

FC Lahti – FC Haka 20.4.2024 kello 16.15 Tammelan stadionilla!

Kaikki FC Lahden miesten edustusjoukkueen kausikortit oikeuttavat sisäänpääsyyn myös Tammelassa. Avoimet otteluliput on kuitenkin vaihdettava Ilmarinkadun lipunmyyntikioskilla.

Ottelun ennakkoliput myy poikkeuksellisesti Lippu.fi. Osta lippusi ennakkoon tästä.

Tammelassa on käytössä A- ja B-katsomo. Katsomoista ei ole kulkua toiseen katsomoon ottelun aikana. Kausikorttilaiset voivat valita vapaasti istumapaikkansa kummasta tahansa katsomosta. A-katsomossa anniskelukatsomo on sektorissa A4. B-katsomossa anniskelukatsomoja löytyy kannattajakatsomoista. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista B6 ja B7. Vieraskannattajat on siojoitettu sektoreihin B1 ja B2. Sisäänkäynti A-katsomoon tapahtuu Salhojankadun ja Ilmarinkadun kulmasta ja Salhojankadun ja Tammelankadun kulmasta. B-katsomon sisäänkäynnit ovat Kalevan Puistotien ja Tammelankadun sekä Kalevan Puistotien ja Ilmarinkadun kulmista.

FC Lahdella ei ole stadionilla omia myyntipisteitä. Ilves Stadion Oy vastaa henkilökuntineen kaikesta palvelualueiden myynnistä. Täten saatavilla ei ole myöskään FC Lahden fanituotteita.

Tammelan stadion sijaitsee lähellä Tampereen rautatieasemaa, joten stadionille on helppo tulla Lahdesta julkisilla. Stadionilla on myös kauppakeskuksen yhteydessä parkkitalo, jota suosittelemme käyttämään. Stadionilla pelataan lauantaina myös kaksi Kakkosen ottelua, joten stadionin alueella voi olla ajoittain ruuhkaa.

Ottelu näkyy suorana ja selostettuna Ruutu-palvelusta.

Kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurissa Lanunaukiolla, jossa ennen peliä Burger-buffet. Kotiottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola