Otso Koskinen siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja hyökkäyspään pelaaja Otso Koskinen ovat solmineet kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Koskinen siirtyy Lahteen FC Hongasta. Espoossa 20-vuotias Koskinen pelasi päättyneellä kaudella 23 liigaottelua tehden kaksi maalia.

Vantaalla syntynyt ja kolmivuotiaana jalkapalloilun aloittanut Otso Koskinen pelasi juniorivuotensa Vantaan Jalkapalloseurassa. Vantaalla pelatessaan hän osallistui myös FC Lahden United-tapahtumiin. B-juniorina hän siirtyi FC Honkaan, jossa Koskinen nousi myös edustusjoukkueeseen. Liigadebyyttinsä hän teki kauden 2021 avausottelussa ja samana kesänä syntyi myös uran ensimmäinen Veikkausliiga-maali, FC Lahden verkkoon. Nyt nuorukainen saapuu innoissaan Lahteen.

– Olen tosi innokas Lahteen muutosta ja odotan innokkaana, että pääsen pelaamaan kannattajien edessä. Haluan olla viemässä lahtelaista jalkapalloa eteenpäin. Viihdyn kymppipaikalla, mutta olen pelannut paljon myös laidalla. En ehkä ole se perinteisin laitapelaaja, vaan pyrin enemmän leikkaamaan sisään. Liikun linjojen välissä ja pyrin hakemaan murtavia syöttöjä. Toivottavasti niistä syntyy myös tehoja. Pystyn myös tempokuljetuksiin tai rakentamaan peliä alempaa. Pääsääntöisesti pyrin siihen, että peliä viedään ylöspäin, Koskinen avaa.

Shakkia ja ulkoilua vapaa-ajallaan harrastava Koskinen on käynyt läpi myös Suomen juniorimaajoukkueet. Syyskuussa hän pelasi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Päättyneellä kaudella Koskinen sai myös maistaa Hongassa europelejä. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg uskoo, että tuore hankinta sopii lahtelaisryhmään hyvin.

– Saamme Koskisesta erittäin työteliään selustaan juoksevan pallotaiturin, joka viihtyy linjojen välissä ja kymppialueella. Hänellä on hyvä jalkapallokasvatus, joka näkyy kaikessa tekemisessä. Hän on motivoitunut ja haluaa mennä eteenpäin. Hän todellakin halusi tulla FC Lahteen. Olen erittäin odottavaisin mielin, että pääsen työskentelemään hänen kanssaan tammikuussa. Olemme hankkineet pelaajia samassa linjassa, työteliäitä, eteenpäin haluavia ja FC Lahdelle taistelevia persoonia. Samaa saamme ja tulemme näkemään myös Koskisesta kentällä, Lindberg iloitsee.

Yhteensä Koskinen on pelannut jo komeat 62 pääsarjaottelua. Hän liittyy joukkueen mukaan tammikuussa. Sitä ennen FC Lahti pelaa ylimenokauden ottelun Mukkulan kuplassa Tuomaan päivänä torstaina 21.12.2023 kello 15.00 Järvenpään Palloseuraa vastaan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso