Onni Hänninen palaa Lahteen

Viime kaudella FC Lahdesta Unkarin suurseuraan Ferencvárosiin siirtynyt FC Kuusysin kasvatti Onni Hänninen on solminut kauden 2024 loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen FC Lahden kanssa. Hänninen on pelipaikaltaan hyökkääjä. Hän on 17-vuotias ja kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen.

Onni Hänninen on harjoitellut FC Lahden edustusjoukkueen kanssa jo muutaman viikon ajan. Päävalmentaja Mikko Mannila pitää nuorta hyökkääjää erittäin maaliahneena pelaajana. Luotsin mukaan Hännisellä on myös paljon potentiaalia.

– Hänninen on nuori ja potentiaalinen oman kylän kasvatti. Harjoitusten perusteella hän tietää, missä maali on. Hänninen on maaliahne ja mielenkiintoinen pelaaja, Mannila tiivistää FC Lahden uuden hankinnan ominaisuudet.

Hänninen itse on ylpeä päästessään kotikaupunkinsa seuran edustusjoukkueeseen. Hän kertoo oppineensa Unkarissa paljon. Nyt Hänninen pääsee näyttämään myös lahtelaisille osaamistaan ja toteuttamaan yhden lapsuudenunelmansa.

– Olen asunut koko elämäni Lahdessa, joten FC Lahden paidan pukeminen on ollut yksi lapsuuden tavoitteistani. Haluan näyttää, mihin pystyn. Unkarissa oli hienot puitteet ja niissä oli suurin ero Suomeen. Olosuhteet olivat priimaa. Taso oli kova ja kansainvälinen. Opin Unkarissa paljon, Hänninen kertoo.

Hänninen on valmennusjohdon käytettävissä jo perjantaina, kun FC Lahti kohtaa Hiihtiksellä Ilveksen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen