Nemanja Bosančić siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja keskikenttämies Nemanja Bosančić ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on optio myös seuraavasta kaudesta. Bosančić on 27-vuotias serbialainen ja Lahteen hän siirtyy Pohjois-Makedonian pääsarjaseura FC Strugasta.

Balkanilla syntynyt Nemanja Bosančić pelasi uransa alun Serbiassa, jossa hän sai vyölleen 23 pääsarjaottelua. Edellisessä seurassaan, pohjois-makedonialaisessa FC Strugassa hän pelasi 46 kahden kauden aikana pääsarjaottelua. Otteluissa syntyi kymmenen maalia ja Bosančić oli suuressa roolissa joukkueensa paikkojen luomisessa. Strugassa Bosančić pelasi myös europelejä. Lahteen hän lupaa tuoda parhaansa.

– Olen luova pelaaja ja näen minun vahvuudekseni syötöt ja laukaukset. Olen niissä hyvä. Pystyn kentällä myös vähän puolustavampaan rooliin. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Suomessa, mutta tiedän, että tämä on hyvä maa. Nuorena ihailin yhtä suomalaispelaajaa, Mikael Forssellia. Matka tänne oli pitkä, mutta ensivaikutelma maasta ja kaupungista on hyvä. Lahti on tosi mukava kaupunki. Haluan antaa kaikkeni kentällä, jotta saamme loppukaudesta hyvän tuloksen, muutaman päivän kaupunkiin tutustunut Bosančić kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila pitää tuoretta hankintaa hyvänä lisänä joukkueen pelaamiseen. Mannila näkee Bosančićin hyökkäävänä keskikenttänä, vaikka serbialainen kykenee myös muihin rooleihin. Päävalmentajan mukaan Bosančić tuo joukkueeseen myös lisää erikoistilanneosaamista.

– Bosančić on hyökkäävä keskikenttämies. Odotamme, että hän tuo kaivattuja vaihtoehtoja meidän hyökkäyspelimme viimeisiin vaiheisiin syötöillään. Lisäksi hän tuo Lahteen erikoistilanneosaamista, Mannila tiivistää.

Bosančić on valmennusjohdon käytettävissä jo perjantaina FC Lahden kohdatessa kotikentällään tamperelaisen Ilveksen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Simo Kokkonen