”Muil’ on miljoonii, meil on Penni”

FC Lahden Veikkausliigassa maalillaan pitänyt puolustaja Teemu Penninkangas jatkaa Lahdessa myös kauden 2023. Alavuudella syntyneellä 30-vuotiaalla Penninkankaalla alkaa Lahdessa kolmas perättäinen ja yhteensä jo neljäs kausi. Päättyneellä kaudella pitkänhuiskea puolustaja pelasi 22 liigaottelua, joissa hän osui kolmesti.

Alavuuden Peli-Veikkojen kasvatti Teemu Penninkangas siirtyi nuorena Seinäjoelle, jossa hän voitti muun muassa Suomen mestaruuden. Penninkangas sai maistaa menestystä myös FC Interissä ja Ilveksessä. Puolustaja siirtyi FC Lahteen ensimmäisen kerran kaudeksi 2019. Välissä Penninkangas pelasi kauden Irlannin pääsarjan Sligo Roversissa ennen paluutaan Lahteen. Sankaripuolustaja jatkaa Lahdessa mielellään.

– Ennen viime kauden alkua sanoin, että olen pomppinut seurasta toiseen ja keväällä on mennyt aikaa sopeutua. Päättyneellä kaudella ei enää tarvinnut käyttää siihen aikaa ja oma fiilikseni oli, että peli luisti henkilökohtaisella tasolla paremmin. Kolmas kausi putkeen täällä tuntuu siltä, että olisin kotona ja uskon, että homma luistaa taas paremmin, kun ei mene aikaa sopeutumiseen. Lahden koppiin meneminen tuntuu kodilta. Eli lyhyesti sanottuna minulla on hyvät fiilikset jatkosta, Penninkangas toteaa.

Kulunut kausi oli koko joukkueelle vaikea ja raskas. Penninkangas itse koki menneensä pelaajana eteenpäin, mutta puolustajana hän ei ollut tyytyväinen siihen, että joukkue päästi sarjassa toiseksi eniten maaleja ja oli lopulta sarjataulukon viimeistä edellinen. Tulevalle kaudelle Penninkangas näkee vain yhden suunnan.

– Viime kausi oli kaksipiippuinen juttu. Henkilökohtaisesti tuntui, että pelaaminen meni eteenpäin, mutta asiaa on vaikea arvioida puolustajana, kun päästimme samalla aivan liikaa maaleja. Joukkueen pelaaminen ei oikein luonnistunut, sillä olimme väärässä päässä sarjataulukkoa, niin on vaikea arvioida lopulta myös sitä, oliko kausi henkilökohtaisella tasolla hyvä vai ei. Tulevalle kaudelle en näe muuta suuntaa kuin ylöspäin. Tärkeintä oli, että säilyimme. Nyt eivät enää puheet auta, vaan nyt pitää keskittyä täysillä parempaan tekemiseen, Penninkangas päättää.

Liigaotteluita Penninkangas on urallaan pelannut jo 131 kappaletta, joissa on syntynyt yhdeksän maalia. FC Lahden paidassa virallisia otteluita hänelle on kertynyt 72.

FC Lahdella on meneillään pelipaitahuutokauppa, jossa huudettavana on myös Teemu Penninkankaan päättyneellä kaudella käyttämä paita. Pääset huutamaan paitoja tästä.

Hyppää Teemu Penninkankaan mukaan Hullujen tunteiden vuoristorataan ja osta kausikorttisi tulevalle kaudelle FC Lahden verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala