placeholder

Mikko Viitikko Norjasta Lahteen

Viitikko debytoi miesten tasolla Klubi 04:n paidassa. Viitikko on pelannut urallaan myös Vaasan Palloseuran riveissä, jossa hän nousi Veikkausliigan topparieliittiin. Yhteensä liigaotteluita hänellä on vyöllään 56. Lisäksi Viitikko on kolunnut läpi Suomen juniorimaajoukkueet. Norjassa hänen uraansa haittasi vakava loukkaantuminen, josta mies on nyt toipunut.

Viitikko on erittäin iloinen sopimuksestaan FC Lahden kanssa. Hän kertoo olevansa hyvä pallollisena ja ilmatilassa. Toppari kertoo kehittyneensä Norjassa vaikeuksista huolimatta boksipelaajana. Viitikolla on kova halu näyttää ensi kaudella epäonnisen Norjan vuoden jälkeen.

– Minulla on tosi hyvät ja odottavat fiilikset. Viime kausi oli minulle vaikea, joten odotan, että pääsen pelaamaan. Olen pallollinen toppari ja vahvuuksiani ovat pelin avaaminen ja ilmapelaaminen. Norjassa kehityin myös boksipelaajana. Norjaan oli paljon odotuksia, mutta mukana oli epäonnea. Loukkaannuin vakavasti, mutta onneksi pystyn vielä pelaamaan. Nyt haluan näyttää, Viitikko kertoo.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä on mielissään uudesta hankinnasta. Hän kertoo Viitikon täydentävän hyvin toista topparia Jani Tanskaa ja tuovan loistavan lisän Lahden pelin avaukseen. Ristilä näkee, että Viitikon parhaat vuodet ovat vielä edessä päin.

– Olen tyytyväinen. Viitikko on vasenjalkainen ja erittäin motivoitunut pelaaja. Kentällä hän on kovaotteinen ja tuo lisän meidän pelinavaukseen. Viitikolla on erinomainen syöttövalikoima ja hän on hyvä ilmassa. Hän tulee ulkomailta Suomeen vakavan loukkaantumisen jälkeen ja halusi tulla meille. Nyt hän saa uuden sauman ja hänen tulevaisuutensa tulee olemaan kirkas. Viitikko ei ole enää liigatasolla untuvikko, vaan hän muodostaa hyvän toppariparin Jani Tanskan kanssa. He täydentävät toisiaan. Lisäksi heidän takanaan on hyvä maalivahti, joten olen tyytyväinen, Ristilä analysoi.

Viitikko liittyy FC Lahden vahvuuteen ennen joulukuussa pelattavaa FC Haka -ottelua.