placeholder

Mikko Kuningas Fluminensen mukaan

Seurat ovat valmistelleet myös esisopimuksen varsinaisesta lainasta 1.7.2016 alkaen aina ensi vuoden maaliskuuhun saakka.

Fluminensen U19-joukkue pelaa huipputason turnauksissa toukokuun aikana sekä Saksassa että Hollannissa. Saksan Spax Cup pelataan 14. – 16.5. ja Hollannin Terborg Tournament puolestaan 20. – 22.5.

Turnauksissa ”Kunkku” pääsee mittaamaan osaamistaan kovassa
ympäristössä, muita seuroja ovat mm. Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Schalke 04, HSV, Wolfsburg, Feyenoord sekä Nacional.

Kuningas lähtee reissuun avoimin mielin tekemään parhaansa. Aluksi Kuninkaan täytyi pohtia mahdollisuutta tarkkaan.

– Siisti homma. Silloin kun tuli tieto, että tuollainen olisi mahdollista, vähän aikaa joutui miettimään asioita, että minkälainen kokonaisuus kyseessä. Muovautui sellainen ajatus, että tulee hyvä juttu. Hyvät fiilikset, Kuningas kommentoi.

– Ihan pirun hienoja pelejä varmasti! Niihin tässä panostan 100 prosenttisesti ja keskityn vain niihin. En ole miettinyt sen enempää, katsotaan mitä turnaus tuo tulleessaan. Vielähän ei ole muuta lyöty lukkoon, Kuningas jatkaa.

Suomalaisen sopeutuminen brasilialaiseen kulttuuriin voi viedä aikaa, mutta siihen Kuningas on jo valmistautunut.

– Voi olla omia vaikeuksia. En ainakaan ajattele niitä. Lähtee vain avoimin mielin, eiköhän sitä joka paikkaan siinä sopeudu. Tietoinen siitä, että voi tulla vaikeakin hetki ja ettei välttämättä sopeutuisi, Kuningas sanoo.

Fluminensen Akatemian Euroopan virallinen edustaja Marco Manso on tyytyväinen FC Lahti-yhteistyöhön.

– Yhteistyö on hedelmällistä ja toimivaa. FC Lahden ammattimainen toiminta niin hallinnossa kuin pukukopissa taustahenkilöineen ovat erinomainen toiminnan pohja. Haluamme yhdessä suunnitelmallisesti kehittää pelaajia ja valmennusta, ja luoda heille hyviä mahdollisuuksia, Manso kehuu.

FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen on innoissaan uudesta yhteistyön muodosta.

– Upea juttu niin ”Kunkulle” kuin seurallekin. FC Lahden pelaajapolku on tunnustettu laadukkaine yhteistyöväylineen ja nyt luomme taas ihan uutta; näytönpaikka brasilialaiseen suurseuraan on jotain erityistä. Yhteistyömme pelaa hienosti, Honkanen kiittelee.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on hänkin erittäin iloinen yhteistyön konkretisoitumisesta myös toiseen suuntaan. Lahden joukkueessa pelaa tällä hetkellä lainasopimuksella kaksi Fluminensen kasvattia, Euller sekä Bonilha.

– Olen erittäin ylpeä tästä asiasta, että meillä on pelaaja joka kelpaa Brasilian arvostetuimpaan Akatemiaan. Tämä on yhteistyötä parhaimmillaan, kun homma toimii molempiin suuntiin. Historiallinen asia suomalaisessa futiksessa. Olen innoissani tästä, koko projektin ja Mikko Kuninkaan puolesta. Miten hän Luumäeltä tuli, valloitti Lahden ja lähtee nyt valloittamaan Brasiliaa. Lyhyessä ajassa ottanut isoja harppauksia. Päättäväinen ja todellinen huippu-urheilija. Poikkeuksellinen hieno tarina jo tähän mennessä, Korkeakunnas tunnelmoi.

Korkeakunnas uskoo jonkun muun pelaajan kasvavan Kuninkaan
jättämiin saapikkaisiin.

– Silleenhän asian pitää mennä. Euller ja (Jussi) Länsitalo tuli, yksi lähtee ja kaksi tullut. Tässä on paljon isommasta asiasta kyse kuin miettisin seuraavaa peliä. En murehdi sitä, että yksi pelaaja pois, vaikka onkin erinomainen pelaaja. Meillä on nuoria Akatemiassa, jotka pelanneet Liigacupia meidän kanssa. Tämä on osa suunnitelmaa. Löydetään lahjakkaita nuoria pelaaja ja jos kaikki menee niin kuin pitää, tulee korvaus ja hommaa saadaan vietyä taas eteenpäin, Korkeakunnas kertoo.

Ulkopuolelta hankittavan pelaajan hankkimista Korkeakunnas ei kuitenkaan sulje pois.

– Ollaan varauduttu siihen, on katseltu ja tiedusteltu heidän tilannettaan, jotka ovat markkinoilla. Ei vielä olla tekemässä mitään, Korkeakunnas valaisee.