Mikko Känkänen FC Lahden maalivahtivalmentajaksi

Mikko Känkänen on FC Lahden uusi maalivahtivalmentaja. Hän korvaa Arsenaliin siirtyneen Oliver Pannellin. Känkänen siirtyy Lahteen Turun Palloseurasta, jossa hän toimi viiden vuoden ajan aina viime elokuuhun saakka.

Maalivahtivalmentaja Mikko Känkänen pelasi omalla peliurallaan Salon Palloilijoissa. Yksi hänen pelikavereistaan, Joni Kallioinen kuuluu nykyään myös FC Lahden valmennustiimiin. Känkänen liittyykin tiimiin erittäin innoissaan. Kaupunki onkin hänelle tuttu ja päätös siirtyä Lahteen syntyi nopeasti.

– Tunnemme Kallioisen kanssa hyvin. Luvassa on varmasti värikäs vuosi sillä saralla. Kaikki kävi todella nopeasti, mutta mielelläni siirryn Lahteen. Minulla on paljon sukulaisia siellä, joten kaupunki on tuttu. Lahti on urheilukaupunki, mutta koen, että siellä vaikuttaa vielä vähän FC Kuusysin ja Reippaan haamut, vaikka FC Lahti on ollut olemassa jo kauan. Haluan auttaa seuraa vaikka mitalin muodossa. Juttelin taustojen kanssa ja he uskovat joukkueen potentiaaliin. Jos he uskovat, niin miksen minäkin, Känkänen aloittaa.

Känkänen pääsee jatkamaan Oliver Pannellin työtä ja Känkänen kiitteleekin Pannellia saamastaan avusta. Pannellilla oli myös iso rooli siinä, että Känkänen saatiin osaksi Lahden valmennustiimiä. Puhelias Känkänen oli jo FC Lahden penkillä ensimmäisessä Liigacupin ottelussa Turussa, mutta tosissaan hän pääsee työn ääreen helmikuussa.

– Rekryprosessissa Pannellin rooli oli iso. Olemme olleet samoilla kursseilla ja muistan, kuinka hän on auttanut siellä minua. Meillä synkkasi hyvin. Olen iloinen hänen puolestaan, että hän otti ison askeleen urallaan, Känkänen kertoo.

FC Lahden ottelut jatkuvat Liigacupissa vierasottelulla IF Gnistania vastaan lauantaina 17.2. Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 23.2. Mukkulan kuplassa IFK Mariehamnia vastaan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen