Mika Heino jatkaa Lahdessa

FC Lahden fyysisestä valmennuksesta vastannut Mika Heino jatkaa Lahdessa kauden 2025 loppuun asti. Kokeneelle Heinolle kausi on kolmas Lahdessa. Heinon vastuulla on ollut myös FC Lahti -akatemiapolun fyysisen valmennuksen kehittäminen ja vastuu valmennuksen kehittämisestä kasvaa hieman lisää.

Etelä-Karjalasta lähtöisin oleva Mika Heino odottaa jo innolla alkavaa kautta. Hän on viihtynyt hyvin Lahdessa ja seuran luoma työympäristö on hänen mukaansa erinomainen. Vaikka talvi on ollut FC Lahdelle haasteellinen, uskoo Heino siihen, että lahtelaispelurit ovat valmiina liigaan startatessa.

– Lähdemme kauteen hieman uusilla systeemeillä ja uusi pelitapa luo uusia vaatimuksia fyysiselle puolelle. Suurimmat haasteet on nyt läpikäyty ja se, miten käsittelimme korona-aallon, edesauttoi tilannetta. Voisi sanoa, että meidän harjoituskausi alkoi kunnolla reilu kaksi viikkoa sitten. Olemme kuitenkin saaneet pidettyä hyvää fyysistä tasoa yllä, joten nyt on hyvä lähteä vauhdilla eteenpäin, Heino kertoo.

Heino kehuu FC Lahden valmennustiimiä sekä kokonaisuutena että yksilöinä. Hänen mukaansa työympäristö auttaa myös valmennusta kehittymään. Heinon viihtymisestä Lahdessa kertoo myös se, että hän muuttaa kaupunkiin perheineen.

– Viihdyn täällä erinomaisesti ja siksi tein pidemmän jatkosopimuksen ja totta kai oli hienoa että myös seura halusi jatkoani täällä. Työympäristö on hyvä ja täällä on puitteet kehittyä. Vaatimustaso seurassa on korkea ja se ruokkii minun omaakin kehittymistäni. Muutan poikani kanssa Lahteen ja kun koulut loppuu Lappeenrannassa, siirtyy poikani myös FC Lahden akatemia joukkueeseen. Ei vielä tosin edustukseen vaan junioreihin pelaamaan. Akatemia-joukkueiden ja myös tyttöpuolen kannalta tämä on mielenkiintoinen työtehtävä. Pääsen osallistumaan seuraa kehittävään toimintaan, Heino iloitsee.

FC Lahden liigakausi alkaa 2.4. vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Ensimmäinen kotiottelu pelataan 8.4. Vaasan Palloseuraa vastaan. Tule katsomaan, millaiseen kuntoon Mika Heino ja muu valmennustiimi on lahtelaispelurit trimmannut ja osta kausikorttisi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala