Michael López vahvistaa FC Lahden hyökkäystä

FC Lahti ja argentiinalainen hyökkääjä Michael López ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. López siirtyy Lahteen FC Hongan raunioilta. 26-vuotias hyökkääjä on pelannut Suomessa myös AC Oulussa.

Buenos Airesin metropolialueella syntynyt ja jalkapalloilijaksi kasvanut Michael López sai miesten debyyttinsä Argentiinan kovassa pääsarjassa 20-vuotiaana kasvattajaseurassaan CA Banfieldissä. Eurooppaan hän saapui kaudeksi 2021, jolloin hän edusti FK Minskiä. Seuraavalla kaudella López pelasi AC Oulussa ja tuloksena oli kymmenen maalin Veikkausliiga-kausi. Hän piipahti onnistuneen kauden jälkeen nopeasti Romaniassa, mutta palasi Suomeen ja FC Hongan riveihin viime kesänä.

Veikkausliigassa hän on pelannut urallaan 35 ottelua ja viimeistellyt pelaamissaan otteluissa 11 maalia. Nyt FC Lahden valmennustiimi saa käyttöönsä erittäin työteliään joukkuepelaajan. Päävalmentaja Toni Lindberg uskoo, että López tulee liikkeellään luomaan paljon uhkaa vastustajan maalille. Lindberg iloitsee myös siitä, että López tuntee jo Veikkausliigan ja tietää, mitä liigassa pärjääminen vaatii.

– Hän tuo liikkeellään ja viimeistelykyvyllään selkeää uhkaa vastustajan boksiin. Hänellä on kyky prässätä ja tehdä töitä joukkueen eteen. Se on ollut tärkeä osa häntä ja siksi hän on meillä. On mahtavaa saada joukkueeseen pelaaja, joka tuntee Veikkausliigan ja on jo tässä vaiheessa kautta meidän mukana, Lindberg iloitsee.

López on ollut Lahdessa jo lähes viikon ja tutustunut kaupunkiin ja joukkueeseen. López on valmennusjohdon käytettävissä seuraavassa Liigacupin pelissä, kun Lahti kohtaa IF Gnistan vieraskentällä lauantaina 17.2. Kotiyleisölle López pääsee mahdollisesti esittäytymään perjantaina 23.2. kun IFK Mariehamn vierailee Mukkulan kuplassa.

Lópezin sopimuksen myötä FC Lahdella on koossa tulevalle kaudelle 25 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Joshua Oluwayemi, Osku Maukonen, Anton Munukka, Pablo Andrade, Julius Tauriainen, Akseli Puukko, Daniel Koskipalo, Mikko Viitikko, Matias Vainionpää, Eemil Laamanen, Topias Inkinen, Eemeli Virta, Bubacar Djaló, Samuel Pasanen, Riku Selander, Tommi Jäntti, Viljami Jokiranta, Marius Könkkölä, Otso Koskinen, Colin Odutayo, Vilho Huovila, Asaad Babiker, Luke Ivanovic, Michael López ja Onni Hänninen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen