Matias Vainionpää siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja toppari Matias Vainionpää ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on myös optio lisävuodesta. Vainionpää siirtyy Lahteen Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Lokakuussa 22 vuotta täyttäneellä kookkaalla pelurilla on vyöllään jo 45 liigaottelua.

Seinäjoella syntynyt Matias Vainionpää sai ensikosketuksensa jalkapalloon varhain TP-Seinäjoen riveissä. Seinäjoella tapahtuneen seurafuusion myötä Vainionpää siirtyi Seinäjoen Jalkapallokerhon junioreihin, josta hän lopulta nousi edustusjoukkueen harjoitusrinkiin Jani Honkavaaran aikana. Toppari debytoikin liigassa heti kauden 2020 avauksessa.

– Aloitin jalkapallon TP-Seinäjoessa ja seurojen yhdistyessä jatkoin SJK:on. Olin myös ensimmäisessä porukassa, jotka pääsivät Kuortaneen urheilulukion jalkapallolinjalle, kun sellainen avattiin. Nousin SJK:n edustuksen treenirinkiin ja kauden alkaessa huomasin olevani avauskokoonpanossa. Debyyttikauteni menikin omasta mielestäni hyvin. Nousin myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. SJK:ssa pelasin neljä kautta ja nyt koen, että olen siinä vaiheessa, että on hyvä päästä uuteen ympäristöön, joka pakottaa kehittymään, Vainionpää kertoo.

FC Lahteen Vainionpää siirtyy innolla. Hän tuo lahtelaisryhmään paljon pääpelivoimaa ja pallollista osaamista. Toppari ohjaa myös peliä hyvin. Vainionpää haluaa kehittyä ja voittaa Radiomastojen varjossa.

– Jätetään näytöt kentälle. Haluan kuitenkin voittaa ja kehittyä niin ihmisenä kuin pelaajana täällä. Uskon, että Lahti on oikea paikka siihen ja tulen seuraan hyvillä fiiliksillä. Haluan olla isossa roolissa ja auttaa joukkuetta menemään niin korkealle kuin mahdollista. Kovalla työllä se on mahdollista, Vainionpää jatkaa.

Urheilullinen ja retkeilystä ja lukemisesta pitävä Vainionpää on intohimoinen jalkapallon suhteen. Lahdessa vastustajajoukkueessa pelatessaan hän on pannut myös merkille lahtelaisen jalkapalloyleisön intohimon. Seinäjokinen odottaakin, että pääsee pelaamaan kannattajien edessä.

– Aina, kun olen pelannut Lahdessa niin katsomosta on välittynyt intohimo kentälle. Toivon, että minun intohimoni kentällä välittyy kentältä katsomoon, Vainionpää lähettää terveisiä lahtelaiselle jalkapalloyleisölle.

Vainionpään myötä FC Lahden miesten edustusjoukkueella on nyt koossa 19 pelaajasopimusta. Lahden sopimuspelaajat ovat Anton Munukka, Osku Maukonen, Mikko Viitikko, Eemil Laamanen, Pablo Andrade, Julius Tauriainen, Daniel Koskipalo, Akseli Puukko, Eemeli Virta, Bubacar Djaló, Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Riku Selander, Otso Koskinen, Tommi Jäntti, Vilho Huovila, Onni Hänninen, Marius Könkkölä ja Matias Vainionpää.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen