Martinos Christofi vahvistamaan FC Lahden puolustusta

FC Lahti ja toppari Martinos Christofi ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Toppari siirtyy Lahteen Kyproksen pääsarjan Doxa Katokopiaksesta. Christofi on 28-vuotias ja 187-senttinen suomalais-kyproslainen peluri.

Martinos Christofi on Kyproksen suurseuran AEL Limassolin kasvatti. Hän debytoi kasvattajaseuransa riveissä Kyproksen pääsarjassa, mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaa avauskokoonpanossa. Hän siirtyi vuonna 2013 Alkiin ja sitä seuraavaksi kaudeksi Ermisiin. Ermisissä Christofi pelasi neljä kautta ja oli mukana voittamassa Kyproksen Super Cupia. Parin viime kauden aikana hän on pelannut Karmiotissassa ja Alki Oroklinissa, josta hän siirtyi Berat Sadikin jouukkuekaveriksi Doxa Katokopiakseen. Christofi on pelannut noin 200 pääsarjaottelua Kyproksella. FC Lahteen suomalais-kyproslainen saapuu innolla.

– Tein ensimmäisen ammattilaissopimuksen 16-vuotiaana ja olen siitä asti pelannut Kyproksen pääsarjaa noin 200 ottelun verran. Kyproksella oli kaikki hyvin, mutta nyt tuli mahdollisuus tulla Suomeen ja halusin tarttua siihen. Lahdessa kopissa ilmapiiri oli heti hyvä ja uskon, että tämä joukkue menee pitkälle, Christofi aloittaa.

Christofi on pelannut urallaan myös Kyproksen nuorisomaajoukkueissa ja ollut A-maajoukkueen harjoituksissa. Kentällä kookas toppari hallitsee ilmatilaa ja on myös jalalla pallovarma. Hän on myös analyyttinen pelaaja ja lukee peliä hyvin.

– Olen hyvä jalalla. Vahvuuksiani ovat ehdottomasti pallollinen peli ja se, että osaan lukea peliä ja ennakoida hyökkääjien aikeita. Olen myös vahva ilmassa ja toki myös maassa pelatessani. Tavoitteeni on pelata täällä hyvin ja auttaa joukkuetta menestymään, sillä me menemme tällä kaudella päätyyn asti, Christofi päättää.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli on ylpeä uudesta hankinnastaan. Zeneli myöntää, että FC Lahti on ollut Christofin perässä jo aikaisemmin. Päävalmentajan mukaan Christofi tuo lahtelaisten pelaamiseen paljon tärkeitä palasia.

– Christofi tuo Lahteen paljon kokemusta. Hän pallollisesti hyvä ja pystyy löytämään syöttösuuntia. Puolustussuuntaan hän on erittäin hyvä lukemaan peliä ja ennakoimaan tapahtuvia asioita. Hän saa ympärillä pelaavat pelaajat paremmiksi ominaisuuksillaan. Voi olla, että hänellä kestää hetki sopeutua Suomeen ja meidän pelitapaamme, mutta sopeutumisen jälkeen hän tulee olemaan erittäin hyvä pelaaja meille. Christofi on tullut Suomeen voittamaan itsensä ja pokaaleja. Hän on meille ennestään tuttu kaveri ja olen ylpeä, että saimme vihdoin hänet tänne, Zeneli kertoo.

FC Lahdella on tulevalle kaudelle koossa 21 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Antonio Reguero, Joona Tiainen, Anton Munukka, Lassi Järvenpää, Mikko Viitikko, Teemu Penninkangas, Daniel Koskipalo, Hysen Memolla, Eemeli Virta, Matti Klinga, Arttu Heinonen, Arlind Sejdiu, Altin Zeqiri, Berat Köse, Samuel Pasanen, Pyry Lampinen, Macoumba Kandji, Chinedu Geoffrey, Loorents Hertsi, Martinos Christofi ja Eduards Emsis.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen