Marius Könkkölä siirtyy Oulusta FC Lahteen

FC Lahti ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Marius Könkkölä ovat solmineet kahden vuoden pelaajasopimuksen. Könkkölä siirtyy Lahteen AC Oulusta. Päättyneellä kaudella 19-vuotias peluri pelasi 15 Veikkausliiga-ottelua.

Marius Könkkölä on helsinkiläisen Käpylän Pallon ja Helsingin Jalkapalloklubin kasvatti. HJK:sta hän siirtyi belgialaisen KRC Genkin organisaatioon. Viime kaudella Könkkölä debytoi Veikkausliigassa AC Oulun paidassa pelaten 15 ottelua. Teknisenä ja nopeana pelaajana tunnettu Könkkölä kärsi pienistä loukkaantumisista läpi kauden, mutta esiintyi silti edukseen liigakentillä.

– Viime kausi oli minulle ensimmäinen miesten peleissä ja ja siinä oli paljon hyviä juttuja. Minulla oli pieniä loukkaantumisia, enkä saanut ehjää kautta, mutta pelasin hyviäkin pelejä ja pääsin pelaamaan ja harjoittelemaan miesten kanssa. Näen itseni kymppipaikanpelaajana ja olen mielestäni hyvä pallon kanssa pienessä tilassa. Suurin vahvuuteni on kuitenkin tempokuljetukset pallon kanssa ja minulle on sanottu, että olen jopa nopeampi pallon kanssa kuin ilman, Könkkölä aloittaa.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevalle Könkkölälle ei Lahti kaupunkina ole vielä kovin tuttu. Nuorukainen on kuitenkin saanut kuulla itse kaupungista isältään Justus Könkkölältä, joka edusti FC Lahtea kaudella 1998 pelaten 17 ottelua. Marius Könkkölästä tulee siis toisen polven FC Lahti -peluri.

– Isäni tosiaan pelasi täällä. On siistiä olla toisen polven FC Lahti -pelaaja. Olen käynyt Lahdessa junnuna pelaamassa ja nyt viimeksi AC Oulun kanssa kesällä stadionilla, mutta isäni on kertonut kaupungista vähän, Könkkölä hymyilee.

Nuorukaisen tavoitteet ensi kaudelle ovat selvät. Hän haluaa pelata ehjän ja tasaisen kauden. Suurimmaksi tavoitteekseen hän kuitenkin alleviivaa lopullisen läpimurron liigatasolla. Könkkölä haluaa myös, että FC Lahden ensi kaudesta tulee paljon parempi kuin päättyneestä.

– Haluan pelata paljon ja tasaisesti. Katkonaiset ja rikkinäiset vuodet saavat jäädä taakse. Tavoite on lyödä läpi liigatasolla. Tulen tuomaan joukkueeseen jotain uutta ja sellaista, jota Lahdessa ei ole nähty vähään aikaan. Ensi kaudesta tulee seuralle parempi kuin tästä päättyneestä kaudesta, Könkkölä päättää.

FC Lahden sopimuspelaajat tällä hetkellä:
Marius Könkkölä, Osku Maukonen, Loorents Hertsi, Lassi Järvenpää, Juho Pirttijoki, Anton Munukka, Akseli Puukko, Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Vilho Huovila, Onni Hänninen, Pyry Lampinen, Eemeli Virta ja Altin Zeqiri.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen