Marin Ljubić vartioimaan FC Lahden maalia

FC Lahti ja kroatialainen maalivahti Marin Ljubić ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Ljubić siirtyy Lahteen Turkin pääsarjassa pelaavasta İstanbulsporista. Ljubić on 25-vuotias ja 187-senttinen Hajduk Splitin kasvatti.

Hajduk Splitin juniorimyllyn läpikäynyt Marin Ljubić on edustanut urallaan myös Slovenian pääsarjaseura NŠ Muraa ja turkkilaista İstanbulsporia. Ljubić saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa ja odottaa innolla uutta kautta. Muutaman päivän tutustumisen jälkeen hän on vakuuttunut seurasta.

– Muutamassa päivässä olen jo huomannut, että FC Lahti on hyvin organisoitu joukkue. Harjoitusolosuhteet ovat ihan hyvät ja joukkue ja taustat ovat rautaisia ammattilaisia. Suomalainen jalkapallo ei ole minulle entuudestaan tuttua, mutta Suomesta on vuosittain joukkueita eurooppalaisissa kilpailuissa ja maassa on investoitu jalkapalloon. Uskon, että tulokset tulevat näkymään pian, Ljubić pohtii.

Ljubić kuvaa itseään pelaajaksi, joka antaa aina kaikkensa kentällä niin harjoituksissa kuin peleissä. Maalivahti asettaa omat ja joukkueen tavoitteet korkealle. Tuore sopimuspelaaja lähettää terveisiä myös seuran kannattajille. Hän uskoo, että tavoitteet täyttyvät, kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen.

– Annan aina täydet sata prosenttia seuralle ja joukkueelle. Odotan hyvää kautta ja hyviä tuloksia. Voimme olla tällä kaudella jopa sarjataulukon huipulla ja toivon, että kannattajat näkevät potentiaalin. Voimme yhdessä saada hyvät asiat tapahtumaan ja tulemme tarvitsemaan kannustusta läpi kauden. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee tukemaan meitä ja kutsunkin kaikki lahtelaiset meidän peleihimme, Ljubić haastaa.

FC Lahden maalivahtivalmentaja Oliver Pannell on tyytyväinen uuteen valmennettavaansa. Pannell pitää Ljubićia erittäin kunnianhimoisena pelaajana, jonka rooli on tärkeä joukkueen lisäksi myös koko maalivahtiryhmälle. Pannell kehuu myös Ljubićin kykyä oppia uutta ja maalivahtivalmentaja uskoo, että hänen tuore suojattinsa kykenee ottamaan Lahdessa askeleita eteenpäin urallaan.

– Olen erittäin tyytyväinen, että pystyimme houkuttelemaan Lahteen Marinin tasoisen maalivahdin. Hänen kanssaan kävi heti ensimmäisen juttelun perusteella selväksi, että hän on erittäin kunnianhimoinen pelaaja ja se on tärkeää koko joukkueen ja myös maalivahtiryhmän kannalta. Marin on rautainen ammattilainen, jolla on kyky ja halu kehittää itseään ottaakseen seuraavan askeleen urallaan. Hänen ominaisuutensa tuovat paljon arvoa pelityyliin, jota haluamme kehittää. Hän hallitsee puolustuslinjan taakse jäävää tilaa ja hän osallistuu aktiivisesti peliin. Hän kykenee osallistumaan myös pelaamiseen ja avaamiseen, joiden avulla pystymme rakentamaan joustavasti erilaisia pelinavaamismekanismeja, Pannell kehuu uutta suojattiaan.

FC Lahdella on koossa nyt 19 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Marin Ljubić, Anton Munukka, Osku Maukonen, Teemu Penninkangas, Lassi Järvenpää, Juho Pirttijoki, Daniel Koskipalo, Akseli Puukko, Loorents Hertsi, Eemeli Virta, Matti Klinga, Samuel Pasanen, Viljami Jokiranta, Altin Zeqiri, Tommi Jäntti, Jusif Ali, Marius Könkkölä, Vilho Huovila ja Onni Hänninen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen