Mannila sivuun – Toni Lindberg FC Lahden päävalmentajaksi

FC Lahden päävalmentajaksi kesken viime kauden saapunut Mikko Mannila ei jatka tehtävässään kauden 2023 loppuun. FC Lahti kiittää lämpimästi Mikkoa hyvästä ja ahkerasta työstään seuran eteen.

FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen haluaa kiittää päävalmentajan tontilta väistyvää Mikko Mannilaa.

– Iso kiitos Mikolle työstään Lahdessa. Yhteinen aikamme jäi harmittavan lyhyeksi, mutta erityisesti viime kauden karsintojen selvittäminen ja sitä myötä liigapaikan säilyttäminen olivat seuran kannalta iso ja tärkeä asia. Toivotamme Mikolle pelkkää hyvää tulevaisuudessa, Halttunen toivottaa.

FC Lahden uusi päävalmentaja on 37-vuotias Toni Lindberg. Päävalmentajasopimus ulottuu kauden 2023 loppuun. UEFA Pro -valmentajatutkinnon keväällä 2023 suorittanut Lindberg on toiminut FC Lahden valmennustiimissä apuvalmentajana jo kaudesta 2019 alkaen. Toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo seuran olleen valmis rohkeaan ratkaisuun ja toivottaa Lindbergille menestystä loppukauteen

– Kovaan paikkaan pääsee ”Limppu” näyttämään osaamistaan. Hän on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta kerätä kokemusta jo varsin monipuolisesti ja osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta. Tiesimme jo pidemmän aikaa, että jossakin kohtaa ”Limpulla” on edessä siirtyminen päävalmentajaksi Veikkausliigaan, nyt se tuli hieman nopeammin kuin osasimme ehkä ajatella, kuvaa Heikari FC Lahden valmentajapolun omaa kasvattia.

Lindberg on luonnollisesti innoissaan uudesta tehtävästään. Lindbergin mukaan kausi ei ole tuloksellisesti mennyt toivotulla tavalla

– Hieno luottamuksen osoitus seuralta, että saan mahdollisuuden kovassa paikassa. Olen tehnyt määrätietoisesti töitä sen eteen, että olen valmis päävalmentajan tehtävään, kun sen aika on. Meillä on paljon hyviä asioita pelaamisessa ja kaikkea ei kannata heittää romukoppaan. Muutoksia on kuitenkin luvassa. Erityisesti hyökkäyspelaamisen osalta meidän tulee olla vaarallisempia. Tämän lisäksi tarvitsemme myös koko lahtelaisen jalkapalloyhteisön tuen joukkueelle loppukauden tavoitteiden saavuttamiseksi, Lindberg päättää.

Samalla FC Lahden valmennustiimi täydentyy FC Lahti U17 -joukkuetta alkukauden valmentaneella Joni Kallioisella. Lindberg aloittaa tehtävässään heti ja ensimmäinen ottelu päävalmentajana on edessä tulevana sunnuntaina 3.9. kun Ilves saapuu vieraaksi Veikkausliigan päätöskierrokselle klo 16.00 alkavaa otteluun.

Lisätietoja:

Mika Halttunen, hallituksen puheenjohtaja

mika.halttunen@halton.com

Juho-Matti Heikari, toimitusjohtaja

juho-matti.heikari@fclahti.fi