Luquinhas siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja brasilialainen Luquinhas ovat solmineet pelaajasopimuksen. Sopimus ulottuu kauden 2025 loppuun saakka. Hän siirtyy Lahteen kotimaansa Amazonas FC:stä. Vasemmassa laidassa viihtyvä Luquinhas on 27-vuotias ja hänellä on aikaisempaa kokemusta Suomesta IF Gnistanin ja AC Oulun riveistä.

Luquinhas, pidemmältä nimeltään Lucas Morais aloitti jalkapallon ja futsalin seitsemän vuotiaana. Fluminensen kykjenetsijä bongasi hänet pihapeleistä ja hän pääsi oikeaan joukkueeseen. Noin 14-vuotiaana hän siirtyi maineikkaaseen Botafogoon ja 19-vuotiaana hän teki ammattilaisdebyytissään maalin Tigresin riveissä.

Luquinhas saapui Eurooppaan vuonna 2018. Ensimmäinen seura löytyi Norjasta, jossa brasilialainen pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Kongsvinger IL:ssa. Kongsvingeristä hän saapui Suomeen ja IF Gnistaniin. AC Oulu hommasi hänet Ykkösestä ja Luquinhas pelasi Oulussa kahden kauden aikana 39 liigaottelua Ricardo Duarten alaisuudessa ennen paluutaan kotimaahan. Nyt Luquinhas on lyhyen tauon jälkeen jälleen Suomessa, tällä kertaa FC Lahden riveissä.

– Olen onnellinen, kun seura otti yhteyttä, sillä haluan pelata. Uskon, että oli hyvä valinta palata Suomeen. Lahti on ollut minulle hyvä paikka ja muistan, kun AC Oulun kanssa pelasimme täällä. Istuin penkillä ja Bubacar Djaló teki aivan hullun maalin. Tulin kentälle ja hankin pilkun ja muistaakseni voitimme pelin 2–1, joten Lahti on ollut minulle hyvä paikka, Luquinhas kertoo.

Tekninen Luquinhas on pallon kanssa taitava. Hän kykenee tuomaan palloa ylös omilla vahvuuksillaan. Lisäksi hän löytää kanssapelaajat linjojen välistä. Nöyrä brasilialainen haluaa tehdä töitä joukkueen eteen.

– Tulen tekemään kaikkeni joukkueen eteen. Haluan auttaa joukkuetta omalla panoksellani. Haluan, että käännämme tämän tilanteen yhdessä joukkueen ja kannattajien kanssa paremmaksi, brasilialainen päättää.

Veikkausliigan siirtoikkuna aukeaa tiistaina, joten Luquinhasin kansainvälinen siirtoprosessi päästään aloittamaan huomenna. Hän on suurella todennäköisyydellä pelikelpoinen FC Lahden kohdatessa vieraskentällä FC Interin maanantaina 8.7.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Veera Savukoski