Luka Šimunović vahvistamaan Lahden puolustusta

FC Lahti ja kroatialainen puolustaja Luka Šimunović ovat solmineet kauden loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Šimunović siirtyy Lahteen kroatialaisesta HNK Šibenikistä. Hän on 26-vuotias ja pystyy pelaamaan kaikkia puolustuslinjan paikkoja.

Luka Šimunović kasvoi Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa. Kotimaansa lisäksi hän on kiertänyt Itä-Euroopan maissa. Eilen Suomeen ja FC Lahteen saapunut Šimunović ei ole maassa kuitenkaan ensimmäistä kertaa, sillä hän pelasi Kuopion Palloseuraa vastaan europelissä FC Astanan riveissä.

– Olen kotoisin Zagrebista, joka on maailman kaunein kaupunki. Olen Kroatian lisäksi pelannut Itä-Euroopassa, muun muassa Latviassa. Nyt olen Suomessa. Tämä ei kuitenkaan ole minulle ensimmäinen kerta Suomessa, sillä olen käynyt pelaamassa Kuopiossa. Kaikki täällä vaikuttaa hienolta. Kaupungissa etäisyydet ovat lyhyet ja kaikkialle pääsee kävellen. Zagrebissa pitää olla auto. Myös sää on mukava. Aurinko ei ole paahtava, kuten Kroatiassa. Joukkueen ilmapiiri on hyvä ja minut on otettu hyvin vastaan, Šimunović kertoo.

Šimunović tuo Lahden puolustukseen paljon pallollista osaamista. Hän uskookin, että suomalainen jalkapallo sopii hänen pelityylilleen hyvin. Puolustaja tuntee entuudestaan jo maalivahti Marin Ljubićin ja laitapelaaja Leon Krekovićin ja on kuullut heiltä paljon hyvää seurasta.

– En ole ehkä fyysisesti se vahvin toppari, mutta olen tekninen. Pidän pallosta ja Suomessa pelataan paljon maassa. Uskon, että pelitapa sopii minulle ja tekee hyvää uralleni. Kuulin paljon hyvää seurasta ja kannattajista. Haluan antaa kaikkeni kentällä. Nähdään peleissä, Šimunović päättää.

Šimunovićin kansainvälinen siirtoprosessi on käynnistetty ja puolustaja saatetaan nähdä kentällä jo sunnuntaina, kun FC Lahti kohtaa kotonaan IFK Mariehamnin. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen