Loorents Hertsi siirtyy Lahden Reippaaseen

FC Lahden pitkäaikainen laitaväkkärä, lahtelaisen nykyjalkapallon yksi ikoni Loorents Hertsi siirtyy Lahden Reippaaseen. Hertsi on pelannut urallaan komeat 232 Veikkausliiga-ottelua, joista 185 FC Lahden paidassa. Veikkausliiga-otteluiden lisäksi hän pelasi lahtelaispaidassa kuusi Ykkösen ottelua kaudella 2011.

FC Pallo-Reippaan ja FC Reippaan kasvatti Loorents Hertsi debytoi FC Lahdessa Uusi Lahti Cupissa talvella 2010. Seuraavalla kaudella laitaväkkärä sai kuusi sarjaottelua Ykkösessä. Hertsi vietti seuraavan vuoden Hämeenlinnassa, mutta kausi 2013 oli nuorukaisen ilotulitusta ja hän nousi myös ikäluokkansa maajoukkueeseen. Hertsi kävi urallaan myös Vaasan Palloseurassa ja AC Oulussa ja nousi molemmissa kannattajien suosikiksi, aivan kuten Lahdessakin.

– Olen kulkenut pitkän matkan Reippaan nappulakoulusta tähän. Jalkapallourani aikana olen suorittanut yliopisto-opintoja ja nyt koen, että on hiljalleen aika siirtyä askeleen lähemmäs siviiliuraa. En kuitenkaan halunnut täysin lopettaa jalkapalloa, joten Reippaassa pystyn yhdistämään pelaamisen ja siviilityöt. Koen myös, että voin auttaa Reippaassa nuoria pelaajia eteenpäin kohti FC Lahtea ja liigakenttiä omilla pienillä vinkeilläni. Koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”, mutta huippu-ura on nyt takana, omaa miniatyyripatsastaan Litti-patsaan viereen mallaileva Hertsi virnistää.

Liki 15 vuotta huippujalkapalloilun parissa on jättänyt Hertsille paljon. Hän kiittää kaikkia pelaamissaan seuroissa työskennelleitä ihmisiä ja entisiä joukkuekavereitaan. Erityisesti Hertsi tahtoo kiittää FC Lahden kannattajia tuesta, jota hän on uransa aikana saanut. Kaikkein tärkein tuki on kuitenkin tullut perheeltä ja puolisolta.

– Olen saanut jalkapallon parissa hienoja kohtaamisia erilaisten ihmisten kanssa ympäri Suomea. Perhe, puolisoni ja läheiset ovat tukeneet minua koko uran varrella ja heille lähtee iso kiitos. Tahdon kiittää myös kaikkia seuratyöntekijöitä, jotka ovat tehneet töitä sen eteen, jotta pelaajat voisivat keskittyä jalkapalloon. Erityisen kiitoksen haluan sanoa FC Lahden kannattajille, joiden kannustuksesta olen saanut vielä sen viimeisen napsun peliini. Kotikaupungin seuran edustaminen on ollut minulle suuri etuoikeus, Hertsi kiittää.

Moninkertaisen FC Lahden sisäisten tietovisojen mestarin viimeiseksi maaliksi huipputasolla jäi liigakarsinnassa suoraan ilmasta isketty maali Turun Palloseuran verkkoon. Hertsi kuitenkin virnistää vielä kerran ja jättää takaportin viimeiselle huipputason maalilleen, jos Lahden Reipas etenee Suomen Cupin finaalin kautta Eurooppaan.

FC Lahti kiittää seuralegenda Hertsiä kaikista yhteisistä vuosista ja toivottaa monilahjakkuudelle valoisaa tulevaisuutta urheilun, visailun ja kaiken muun elämän saralla!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala