Liechtensteinin maajoukkuemies Dennis Salanović siirtyy Lahteen

FC Lahti ja hyökkäyspään pelaaja Dennis Salanović ovat solmineet kauden loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Salanović siirtyy Lahteen AC Oulusta. Hän on 26-vuotias Liechtensteinin maajoukkuepelaaja. Maajoukkue-edustuksia Salanovićilla on 49.

Liechtensteinin ruhtinaskunnassa syntynyt Dennis Salanović siirtyi nuorena espanjalaisen suurseuran Atlético Madridin organisaatioon. Hän ei onnistunut läpimurrossa Espanjassa, vaan lähti hakemaan vauhtia uralleen Kroatiasta ja Sveitsin alemmista sarjoista. Salanović nousi Sveitsissä FC Thunin kivikovaan miehistöön ja pelasi joukkueessa 49 pääsarjaottelua.

Kesken viime kauden Thun lainasi Salanovićin AC Ouluun, jossa hän osoitti heti olevansa Veikkausliiga-tähti. Hän pelasi syksyllä 13 ottelua ja iski niissä neljä maalia. Lisäksi hän osui kertaalleen myös liigakarsinnassa. Lopulta oululaiset hankkivat tämän nopean ja taitavan pelaajan itselleen. Salanović pelasi tällä kaudella neljässä liigaottelussa ennen sopimuksensa päättymistä heinäkuussa. Neljän ottelun saldona oli yksi osuma FC Hakan verkkoon ja pieni lihasvamma, josta hän on nyt toipunut. Taitava keskikenttämies tulee innolla Lahteen.

– On hyvä olla täällä Lahdessa. Olen iloinen, että kaikki järjestyi nopeasti ja pääsen taas keskittymään työntekoon, treeneihin ja otteluihin. Ja tietysti voittamiseen. Urani on välillä ollut vuoristorataa, mutta olen päässyt näkemään jalkapallon parhaat puolet. Olen pelannut maajoukkueessa isoja pelaajia vastaan, olen kokenut sarjanousuja ja onnistunut selviytymään putoamistaistelusta kuivin jaloin. Viimeksi viime syksynä Oulun kanssa. Toisaalta olen myös nähnyt varjopuolia muun muassa loukkaantumisten muodossa, Salanović aloittaa.

Salanović on parhaimmillaan yksi liigan vaarallisimmista pelaajista hyökkäyssuuntaan nopeudellaan ja syöttövalikoimallaan. Aktiivisena pelaajana hän kykenee luomaan maalipaikkoja muille ja omat maalipaikkansa mies käyttää tehokkaasti hyväkseen. Salanović on myös nöyrä tekemään työtä puolustussuuntaan.

– Ehdottomasti vahvuuteni on ”yksi vastaan yksi” -tilanteet, joissa pääsen haastamaan. Olen myös hyvä juoksemaan syvyyteen ja tyhjään tilaan. Vaikka olen vasta 26-vuotias, tuon Lahteen kokemusta esimerkiksi kansainvälisistä peleistä ja siitä, miten painetta ja hankalia tilanteita käsitellään. Autan niin hyvin kuin pystyn, Salanović lupaa.

Salanović on viihtynyt hyvin Suomessa ja hän on ollut otettu paikallisten ystävällisyydestä sekä Oulussa että Lahdessa. Hän koki, että FC Lahti halusi hänet tosissaan joukkueeseen. Salanović on valmis tekemään töitä sen eteen, että Lahden syksy on voittoisa.

– Minulla oli hyvä alku viime syksynä Suomessa ja olin yllättynyt, kuinka tervetulleeksi tunsin itseni ja kuinka lämpimästi minut otettiin vastaan. Samaan olen törmännyt nyt Lahdessa, ja myös ihan kaupunkilaisten puolelta. Tunsin heti itseni tervetulleeksi joukkueeseen ja seuraan. Pidän suomalaisesta elämäntavasta ja siksi halusin jatkaa pelaamista Suomessa. Perässäni oli muutama muukin suomalaisseura, mutta Lahti halusi minut. Minulle tuli tunne, että Lahti todella uskoo minuun. Meillä on tänä vuonna hyvä joukkue, vaikka olemme tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa. Haluan auttaa joukkuetta säilyttämään sarjapaikan ja uskon, että se on täysin mahdollista. Kun voitamme omat pelimme, emme varmasti ole vain toiseksi viimeisiä. Lisäksi olemme mukana Cupissa ja siinä meille riittää kaksi voittoa. Ja hei, No Sala, No Party, Salanović hymyilee viitaten Liechtensteinin maajoukkueen ja AC Oulun tunnetuksi tekemään heittoon.

Salanović on valittu muutama vuosi sitten maansa Vuoden jalkapalloilijaksi. Hänen edellinen maaottelunsa on tämän vuoden maaliskuulta ja edellinen maaottelumaali syntyi Kreikan verkkoon karsintaottelussa 2019.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen