Leon Kreković siirtyy vahvistamaan Lahden hyökkäyspelaamista

FC Lahti ja kroatialainen laitapelaaja Leon Kreković ovat solmineet kauden loppuun asti ulottuvan pelaajasopimuksen. Kreković siirtyy Lahteen Kroatian pääsarjassa pelanneesta HNK Šibenikistä. Kreković on 23-vuotias Hajduk Splitin kasvatti, joka on käynyt läpi Kroatian juniorimaajoukkueputken.

Nuorena maineikkaan Hajduk Splitin junioriakatemiaan siirtynyt Leon Kreković pelasi Kroatian suurseuran junioriakatemian läpi. Pääasiassa hän sai vastuuta reservijoukkueessa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta Kreković sai hieman vastuuta myös edustusjoukkueessa kahden kauden ajan. Nopeana pelaajana tunnetun kroatialaisen otteet poikivat siirron Belgiaan, mutta hän palasi Kroatian pääsarjaan HNK Šibenikiin päättyneeksi kaudeksi. Šibenikissä hän pelasi 17 pääsarjaottelua. Sopimuksen umpeuduttua Kreković saapui vahvistamaan FC Lahden hyökkäystä.

– Rehellisesti en tiennyt mitään Suomesta, kun tulin tänne. Kaupunki vaikuttaa muutaman päivän perusteella mukavalta. Se ei ole liian iso, eikä liian pieni. Ilmapiiri Lahdessa vaikuttaa rennolta. Ja minne tahansa menee, on metsää. Pelasin Hajdukissa Marin Ljubićin kanssa ja hän on hyvä maalivahti ja vielä parempi ystävä. Hän esitteli minulle jo kaupunkia. Olemme kokeneet paljon yhdessä ja yksi parhaista muistoistani liittyy häneen. Voitimme sarjanoususta taistelleen kärkijoukkueen, kun Marin torjui aivan ottelun lopussa rangaistuspotkun ja peli jatkui ja tein vastahyökkäyksestä voittomaalin, Kreković alustaa.

Molempijalkaisena pelaajana Kreković tuo Lahden hyökkäyspelaamiseen uuden ulottuvuuden. Kentällä hän pystyy pelaamaan molempia laitoja ja luottaa nopeutensa lisäksi tempokuljetuksiin ja haastoihin. Lahdessa Kreković haluaa menestyä.

– Haluamme mennä Eurooppaan. Marin kertoi, että joukkueessa on paljon laatua ja se näkyi myös ensimmäisissä harjoituksissa. Uskon, että voin omalla osaamisellani tuoda joukkueeseen paljon. Olen hyvässä kunnossa ja haluan tehdä maaleja. Uskon, että voin saavuttaa täällä paljon. Hypätkää siis kyytiin ja nauttikaa, Kreković lähettää terveisensä lahtelaisille.

FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila on tyytyväinen uuteen vahvistukseensa. Hän kertoo Lahden etsineen juuri Krekovićin edustamaa pelaajatyyppiä. Mannila toivoo, että joukkue pystyy käyttämään tuoreen hankinnan vahvuuksia.

– Kreković on mielenkiintoinen ja erittäin sporttinen pelaaja. Hänellä on hyvä tausta ja hän on käynyt Kroatian rajojen ulkopuolellakin. Uskon, että hän tuo hyökkäyspelaamiseemme paljon lisää vauhtia ja vaarallisuutta, jota olemme etsineet. Kesken kauden ei tietysti ole helppoa tulla joukkueeseen, mutta hän on hyvässä kunnossa ja hänellä on pelituntumaa. Uskon, että hän sopeutuu pelityyliimme lyhyessä ajassa ja hän pääsee käyttämään vahvuuksiaan kentällä, jota haluamme, Mannila summaa.

Krekovićin kansainvälinen siirtoprosessi on aloitettu ja Kreković saattaa olla kokoonpanossa jo sunnuntaina, kun FC Lahti kohtaa kotikentällään Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Tästä liput sunnuntain kotiotteluun

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen