Latvian maajoukkueen Eduards Emsis siirtyy FC Lahteen

FC Lahti ja Latvian maajoukkueen keskikenttämies Eduards Emsis ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Hän siirtyy Lahteen Armenian pääsarjan FC Noahista. Emsis on 25-vuotias ja 186-senttinen.

Eduards Emsis on Latvian entisen suurseuran Skonto FC:n kasvatti, mutta ei saanut kasvattajaseurassaan peliaikaa. Kotimaansa pääsarjaa hän on pelannut FK Mettan ja FK Jelgavan riveissä. Kaudella 2020 Emsis siirtyi Armenian pääsarjaan jerevanilaisen FC Noahin riveihin, jota hän edusti kaksi edellistä kautta. Jerevanissa hän voitti myös Armenian Cupin ja Supercupin ja pääsi pelaamaan Europelejä.

FC Lahteen Emsis siirtyy mielellään. Hän kertoo olevansa valmis uuden liigan ja uuden maan haasteisiin. Emsis lupaa tuoda joukkueeseen paljon rauhallisuutta ja tarpeen vaatiessa taklausvoimaa. Emsis toivoo pelaavansa itsensä kannattajien sydämiin antamalla kaikkensa kentällä.

– Ensi kaudessa on mukavasti haastetta sekä minulle että joukkueelle. Minulle uusi maa ja uusi joukkue tuovat varmasti pieniä lisähaasteita alkuun, mutta minun pitää olla valmis kaikkeen ja haluan työskennellä sen eteen, että saavutamme tavoitteet. Kentällä vahvuuksiani ovat rauhallisuus pallon kanssa ja olen myös hyvä lukemaan peliä. Tarpeen vaatiessa olen myös hyvä taklaamaan ja riistämään palloja takaisin. Viime kaudella oli ylä- ja alamäkiä, mutta tärkeintä oli, että sain pelata ilman isoja loukkaantumisia. Pelasin paljon maajoukkueessa ja kasvoin paljon pelaajana. Tulen Lahteen mielelläni ja haluan pelata seuran kannattajille jokaisen hetken. Kannattajat tekevät pelistä elävän. Heidän kanssaan voimme saavuttaa paljon ja heidän tuella saamme itsestämme ulos kaiken potentiaalin. En malta odottaa, että saavutamme jotain suurta yhdessä tällä kaudella, Emsis odottaa.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ottaa uuden tulokkaan vastaan innoissaan. Zenelin mukaan Emsis tuo joukkueeseen paljon lisäarvoa. Zeneli kehuu Emsistä erittäin analyyttiseksi ja älykkääksi pelaajaksi.

– Emsis tulee täydentämään meidän keskikenttää ja hän tukee meidän uutta pelillistä ideologiaa. Hän on hyvä riistämään palloja takaisin, jonka lisäksi hänellä on hyvä peliäly. Hän on ulottuva, osaa ennakoida ja pystyy tukemaan myös meidän hyökkäyksiämme. Hän sopii keskikentän pivot-rooliin. Emsis on erittäin analyyttinen kentän ulkopuolella ja osaa analysoida pelaamistaan ja kehittää sitä. Uskon, että hän tuo paljon lisäarvoa joukkueeseen, Zeneli kertoo.

Emsis on pelannut urallaan myös 16 A-maaottelua Latvian paidassa. Hän oli Latvian maajoukkueen avauskokoonpanossa seitsemässä ottelussa ja pelasi kuudessa ottelussa täydet minuutit. Maajoukkueessa Emsis on osunut kertaalleen myös maaliin.

FC Lahdella on tulevalle kaudelle koossa yhteensä 18 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Antonio Reguero, Joona Tiainen, Anton Munukka, Lassi Järvenpää, Mikko Viitikko, Teemu Penninkangas, Daniel Koskipalo, Hysen Memolla, Eemeli Virta, Matti Klinga, Arttu Heinonen, Arlind Sejdiu, Altin Zeqiri, Pyry Lampinen, Macoumba Kandji, Chinedu Geoffrey ja Loorents Hertsi ja tuoreimpana Eduards Emsis.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen