Lassi Järvenpää siirtyy Lahteen

Puolustaja Lassi Järvenpää siirtyy FC Interistä FC Lahteen tulevaksi kaudeksi. Helsinkiläislähtöinen peluri on 25-vuotias ja 184-senttinen. Hän on pelannut urallaan jo 116 Veikkausliiga-ottelua.

Juuri 25 vuotta täyttänyt Puotinkylän Valtin kasvatti on edustanut urallaan ennen läpimurtoa PK-35:tä ja Helsingin Jalkapalloklubia. Nuorena Järvenpää harjoitteli HJK:n liigamiehistön mukana ja pelasi kakkosjoukkueen Klubi-04:n paidassa. Puolustaja lähti lainalle Rovaniemen Palloseuraan ja sai liigadebyyttinsä kaudella 2016. Järvenpää pelasi lopulta Rovaniemellä myös seuraavat kaksi kautta ja löi itsensä liigassa läpi. Rovaniemeltä miehen tie vei Maarianhaminaan ja sieltä viime kaudeksi Turkuun FC Interin riveihin. Vaikka Lahti ei ole vielä Järvenpäälle tuttu, tulee hän seuraan mielellään.

– Tässä on tullut jo nähtyä paikkoja. Lahti ei ole vielä tuttu, mutta juttelut Ilir Zenelin ja Antonio Regueron kanssa saivat minut vakuuttuneeksi. Reguero antoi paljon positiivista palautetta seurasta ja kaupungista. Lahdessa tavoitteet ovat korkealla ja se kuulostaa hyvältä. Henkilökohtaisesti viime kausi oli minulta hyvä. Pääsin pelaamaan paljon ja sain luottoa ja vastuuta. Mielestäni menin pelaajana eteenpäin, mutta haluan joka vuosi mennä eteenpäin. Uskon, että pystyn siihen myös tulevana vuonna Lahdessa, Järvenpää kertoo.

Pallovarmana puolustajana tunnettu Järvenpää oli 20 kertaa kuluneella kaudella Interin avauskokoonpanossa. Yhteensä hän pelasi 24 liigaottelua. Tuore sopimuspelaaja tuo Lahteen aimo annoksen johtajuutta.

– Tuon Lahteen johtajuutta ja pelinavaamistaitoa. Mielestäni olen hyvä pallon kanssa. Uskon, että pääsen joukkueeseen nopeasti sisään, sillä olen pelannut Rovaniemellä Regueron kanssa ja myös Mikko Viitikko on entuudestaan tuttu. Ja olen pelannut jo liigaa jonkin aikaa, joten moni muukin on tullut jo vähän tutuksi, Järvenpää nauraa.

Järvenpää on urallaan voittanut kertaalleen Veikkausliigan hopeaa. Lisäksi hän on läpikäynyt juniorimaajoukkeputken. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa Järvenpää esiintyi kuusi kertaa.

Järvenpään sopimuksen myötä FC Lahdella on kasassa ensi kaudeksi 12 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Järvenpään lisäksi Antonio Reguero, Anton Munukka, Joona Tiainen, Mikko Viitikko, Teemu Penninkangas, Loorents Hertsi, Eemeli Virta, Arlind Sejdiu, Pyry Lampinen, Altin Zeqiri ja Macoumba Kandji. Järvenpään sopimuksessa on myös optio kaudesta 2023.

Teksti: Tommi Leirilaakso