Lahtelaisia maajoukkuetehtäviin

Kaksi FC Lahden edustusmiehistön pelaajaa on valittu kauden päätteeksi maajoukkuetehtäviin. Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvo Altin Zeqiri sai maajoukkuekaverikseen Arlind Sejdiun. Lisäksi juniorijoukkueista kutsuttiin Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueleirille Samuel Pasanen.

Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtaa EM-karsinnassa 16.11. kotikentällään Albanian. Altin Zeqiri on pelannut Kosovon nuorisomaajoukkueessa jo viisi ottelua, mutta Arlind Sejdiulle valinta on ensimmäinen. Sejdiu sai Kosovon kansalaisuuden äskettäin ja tuli heti valituksi maajoukkuetehtäviin.

– Tämä on minulle ensimmäinen virallinen maajoukkuekutsu. Sain kutsun jo viime vuonna, mutta en ollut varma, haluanko edustaa Suomea vai Kosovoa. Päädyin sitten Kosovoon, vaikka päätös oli rankka. Kävin täyttämässä viime maajoukkuetauolla Kosovossa paperit ja sain noin kuukausi sitten kansalaisuuden. Ensimmäinen maajoukkuekutsu tuntuu hyvältä totta kai. Pelaamme Albaniaa vastaan ja on hienoa päästä edustamaan Kosovoa, Sejdiu kertoo.

FC Lahti C15 -joukkueen keskikenttäpelaaja Samuel Pasanen on puolestaan valittu Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen. Maajoukkue leireilee kuun puolivälissä Helsingissä. Joukkue pelaa harjoitusottelun Suomen alle-17-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola