Lahtelaiset tositoimissa maajoukkueissa

Kolme FC Lahden pelaajaa oli tulessa maajoukkueissa viime päivinä. Henri Eninful oli Togon A-maajoukkueen matkassa Afrikan mestaruuskisojen karsintaotteluissa, Joona Tiainen leireili Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa ja Altin Zeqiri matkusti Dohaan Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkueen kanssa.

Henri Eninful pelasi kahdessa ottelussa. Ensin Togo kohtasi Komorit ja Eninful oli maansa avauskokoonpanossa pelaten täyden ysikymppisen 0-0-tasapelissä. Toisessa ottelussa Keniaa vastaan Eninful onnistui iskemään lisäajalla kevennusmaalin, kun Togo hävisi 2-1. Eninful pelasi myös jälkimmäisessä ottelussa täydet minuutit ja maalin lisäksi hän nappasi keltaisen kortin.

Altin Zeqirin edustaman Kosovon alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi tuplamaaottelussa Qatarin olympiajoukkueen. Zeqiri oli ensimmäisessä ottelussa avauskokoonpanossa ja pelasi noin 70 minuuttia. Toisessa ottelussa hän puolestaan tuli kentälle vaihdosta ja pelasi noin puoli tuntia. Qatar voitti ensimmäisen ottelun 2-0 ja toinen ottelu päättyi tasan 2-2. Zeqirin mukaan hänen pelinsä menivät kokonaisuudessaan hyvin.

– Ensimmäinen peli oli vähän vaikeampi ja meillä ei ollut juurikaan tietoa vastustajasta. He tulivat kovaa päälle. Toisessa pelissä tulin vaihdosta kentälle ja se oli minulta ja koko joukkueelta parempi peli. Kokonaisuudessaan oli uusi ja hyvä kokemus ja pelit menivät hyvin, ensimmäiset ottelunsa Kosovon paidassa pelannut Zeqiri mietti.

Maalivahti Joona Tiainen puolestaan leireili Pikkuhuuhkajien kanssa Eerikkilässä. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kohtasi leirin aikana Hakan ja KTP:n liigamiehistöt. Tiainen pelasi kummassakin ottelussa puolisen tuntia, mutta hän ei kummassakaan ottelussa joutunut torjuntatöihin.