Lahden Gigantti- otteluraportti: Lahti jäi pisteittä Töölössä

FC Lahti kärsi 2-0-tappion vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubille. Klubin maaleista vastasivat veljekset Riku ja Roope Riski. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelun alku oli vauhdikas. Chinedu Geoffrey pääsi 15 sekunnin pelin jälkeen ampumaan, mutta lahtelaiskärjen laukaus meni niukasti ohi. HJK nappasi pian itselleen pallonhallinnan. Klubi ei kuitenkaan päässyt paikoille Lahden puolustaessa tiiviisti ja kytäten nopeita vastaiskuja. Vastaiskuista parhaat paikat tulivat Geoffreyn lisäksi Loorents Hertsille, jonka tulisen vedon Daniel O’Shaughnessy blokkasi.

Klubikin onnistui kahdesti hätyyttelemään Antonio Regueron vartioimaa maalia. Ensin Riku Riski keskitti ja Luís Henrique jatkoi yli maalin. Jakson lopussa puolestaan Reguero venyi Filip Valenčičin laukauksen tielle. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso jatkui HJK:n painostuksella, mutta Lahti ei enää saanut vastaiskuja. Reguero venyi useaan otteeseen kunnes reilu 20 minuuttia ennen loppua Riku Riski haastoi ja ampui ottelun avausmaalin.

Maalin jälkeen Lahti yritti tasoitusosumaa riskillä. Eemeli Virta ja Chinedu Geoffrey alustivat, mutta Jasin Assehnounin laukaus karkasi yli. Myös Macoumba Kandjilla oli paikkansa, mutta Lahti ei saanut vetoja maalia kohti.

Lopulta ottelun lopussa Roope Riski katkaisi Regueron purkupallon ja ampui helposti 2-0-loppulukemat. Lisäajalla Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt Kristian Yli-Hietanen puski Kari Arkivuon keskitykseen, mutta Klubi-vahti Hugo Keto poimi pallon helposti hyppysiinsä. Näin ollen pisteet jäivät Helsinkiin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt lopputulokseen. Hänen mukaansa Lahti lähti pitämään omaa päätään puhtaana ja suoriutui ensimmäisestä jaksosta kohtalaisesti. Zeneli kuitenkin myönsi, että toisella jaksolla HJK löysi laitapelaajansa paremmin Lahden väsyessä jatkuvasta poikittaisliikkeestä.

– Meillä oli selkeä tavoite, että nolla pysyy omassa päässä. Muokkasimme taktiikkaa siihen suuntaan, mutta emme halunneet menettää kahden keskushyökkääjän vaarallisuutta ylöspäin. Ensimmäisellä jaksolla saimme yhtä tilannetta lukuun ottamatta Klubin pidettyä pois paikoilta. Toisella puoliajalla Klubi hyödynsi meidän pienen väsymyksen, kun jouduimme juoksemaan pallon perässä. Edellisestä pelistä tämä oli ehkä ehjempi kokonaisuudessaan ja olimme läsnä paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa. Olen pettynyt tulokseen ja jokaisella osa-alueella on paljon parannettavaa, Zeneli summasi.

Ottelu pelattiin ilman yleisöä. Seuraavan kerran Lahti yrittää palata voittokantaan lauantaina, jolloin Lahteen saapuu vieraaksi FC Honka.

FC Lahti:

Reguero; Hertsi, Coubronne, Lahti, Penninkangas, Arkivuo; Virta (80′ Eninful), Hervás, Assehnoun; Geoffrey (v) (87′ Yli-Hietanen), Kandji

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola