Lahden Gigantti -otteluraportti: FC Lahti kaatui maalintekokilpailussa

FC Lahti kärsi avaustappionsa kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan lukemin 2-4. FC Lahden osumista vastasivat Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri. Vierailijoilta onnistuivat Diogo Tomás, Santeri Haarala, Urho Nissilä ja Usman Sale. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta vierailija Kuopion Palloseura teki maalit. Jasin Assehnounilla oli paikka, kun Chinedu Geoffrey riisti pallon ja Assehnoun ampui. Johannes Kreidl kuitenkin venytti laukauksen kulmapotkuksi.

KuPS iski nopeaan tahtiin kaksi osumaa. Ensin Urho Nissilän vapaapotku tuli vapaana olleelle MacDonald Niballe, joka jatkoi pallon Diogo Tomásille. Tomás liukui pallon maaliin takatolpalta ja vei vieraat johtoon. Hetkeä myöhemmin Nissilä oli taas vauhdissa ja syötti Santeri Haaralan puolittaiseen läpiajoon. Haarala sai punnerrettua laukauksen, joka meni Antonio Regueron jalan yli maaliin.

Takaiskut herättivät Lahtea ja kotijoukkue sai hieman peliään toimimaan. Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Lahti sai kavennusosuman. Kari Arkivuon millintarkka keskitys löysi Geoffreyn ja nigerialaiskärki puski Veikkausliiga-uransa ensimmäisen osuman. Lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja Lahti joutui lähtemään tauolle takaa-ajoasemassa.

Kuopion Palloseura aloitti toisen jakson puolestaan vahvasti ja Lahti oli askeleen perässä. Noin vartin pelin jälkeen KuPS siirtyi ratkaisevan tuntuiseen johtoon. Usman Sale murtautui laidalta ja syötti pallon keskelle. Haarala jatkoi taitavasti yhdellä kosketuksella Nissilälle, joka siirsi vierailijat jo 3-1-johtoon.

Lahti kuitenkin taisteli. Ensin Assehnoun pelasi paikan Altin Zeqirille, mutta Kreidl liimasi laiturin laukauksen. Hieman myöhemmin Eemeli Virta käynnisti hyökkäyksen ja lähetti Jean-Christophe Coubronnen täyteen vauhtiin. Coubronne meni ensimmäisestä puolustajasta ohi ja syötti pallon Zeqirille. Zeqiri iski tarkasti kavennusmaalin.

Zeqirin taivas kuitenkin synkkeni ja Lahden kiri vaikeutui muutamaa minuuttia myöhemmin. Ottelun erotuomari Dennis Antamo tulkitsi Zeqirin käden osuneen Urho Nissilän kasvoihin tilanteen jälkeen ja nuori laituri joutui katselemaan punaista korttia.

Lahden yrittäessä riskillä ja vajaalla tasoitusosumaa, ratkaisi KuPS ottelun lopullisesti. Usman Sale riisti pallon ja karkasi ylhäisessä yksinäisyydessä läpiajoon. Hän viimeisteli varmasti päätöslukemiksi 2-4.

Ottelun jälkeen FC Lahden puolustuksessa täyden ysikymppisen luutinut Timi Lahti oli pettynyt. Hänen mukaansa koko ottelu oli kummaltakin joukkueelta sekavaa peliä. Hän myös harmitteli oman joukkueensa neljää päästettyä maalia.

– Ottelussa sattui ja tapahtui paljon, puolin ja toisin. Molempien joukkueiden peli oli sekavaa ja hermostunutta. Jos päästämme neljä maalia omiin, tuskin voittaa ottelua. Alivoimalla on myös vaikea voittaa. Meidän pitää päästä paremmin keskisektorille viimeistelemään ja luoda tulevaisuudessa enemmän maalipaikkoja. Emme voi olettaa, että jokaisessa ottelussa teemme kahdesta paikasta kaksi maalia, Lahti tiivisti.

Myös FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli silminnähden pettynyt ottelun lopputulokseen. Hän kuvasi ottelua hyvin rikkonaiseksi. Zeneli kuitenkin kiitti joukkuettaan siitä, että joukkue pystyi kahden maalin tappioasemassa taistelemaan vielä voitosta.

– Peli oli hyvin rikkonainen. Olimme välillä huonoja ja välillä hyviä, mutta emme pystyneet konkretisoimaan hyviä jaksoja maalipaikoiksi. KuPS voitti ja oli parempi, siitä kunnia heille. Olen kuitenkin ylpeä joukkueestani, että 2-0-tilanteessa päät eivät painuneet, vaan joukkueen tahtotila oli hyvä. Emme kuitenkaan olleet omalla tasollamme. Tämä oli hyvä mittari meille. Nyt mitataan, kuinka joukkue pystyy pitkän voittoputken jälkeen nousemaan. Jos haluamme olla kärkikahinoissa mukana, nämä ottelut pitää pystyä voittamaan, Zeneli alleviivasi.

Ottelu pelattiin koronarajoitusten johdosta ilman yleisöä.

FC Lahti:

Geoffrey, Zeqiri

Reguero; Coubronne (v), Lahti, Penninkangas (v), Arkivuo (87′ Hertsi); Hervás, Klinga (v) (55′ Kandji), Eninful (v) (61′ Virta); Sejdiu (46′ Zeqiri (82′ ua.)), Geoffrey, Assehnoun (v)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola