Lahden Gigantin otteluraportti: FC Lahti avasi kautensa voitolla

FC Lahti avasi Veikkausliiga-kautensa kotona FC Interiä vastaan 2-1-voitolla. FC Lahden molemmat osumat viimeisteli Jasin Assehnoun. Vierailijoiden ainokaisen iski Martti Haukioja. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelun alku oli FC Lahden. Kotijoukkue iskikin jo seitsemännellä peliminuutilla. Jean-Christophe Coubronne riisti pallon ja keskitti maalille. Jasin Assehnoun otti pallon haltuun kahden Inter-puolustajan välissä ja sijoitti tarkasti alakulmaan.

Lahti hallitsi maalin jälkeen hienokseltaan, mutta Inter sai vaarallisimman paikan. Timo Furuholm katkaisi syötön ja ja ampui ensikosketuksellaan. Kokeneen hyökkääjän veto meni kuitenkin päin Antonio Regueroa, jolla oli helppo työ poimia pallo.

Jakson edetessä ote siirtyi Interille, mutta Lahden puolustus pysyi tiiviinä. Puolen tunnin kohdilla Furuholm pääsi ampumaan suoraan ilmasta, mutta Reguero veti jälleen pidemmän korren ja torjui pallon kulmaksi. Näin ollen tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0-johdossa.

Ottelun toinen jakso jatkui Interin painostuksella, mutta parhaat paikat loi Lahti. Coubronne heitti sivurajan nopeasti ja Altin Zeqiri ampui. Henrik Moisander Interin maalilla oli kuitenkin hereillä ja vangitsi pallon. Toisessa päässä Benjamin Källman pääsi pariin otteeseen puskemaan, mutta suurempaa vaaraa ei Lahden maalilla ollut.

Noin vartti ennen loppua Lahti rankaisi toistamiseen Interiä. Kari Arkivuo syötti Assehnounin vauhtiin vasemmalla laidalla. Assehnoun ajoi rangaistusalueelle, harhautti, sai jalkansa vapaaksi ja ampui yläkulmaan.

Inter sai loppukirin aikaiseksi viimeisellä kymmenminuuttisella. Kulmapotkun jälkitilanteessa Macoumba Kandjin ja vierailijoiden Juuso Hämäläisen jalat sotkeutuivat ja pallo vietiin pilkulle. Martti Haukioja ampui rangaistuspotkun voimalla sisään ja Inter oli jälleen vain maalin päässä.

Lahti kuitenkin kesti Interin rynnistyksen. Antonio Reguero venyi muutaman kerran komeasti pallon tielle. Noin kolme minuuttia ennen loppua hän teki uskomattoman refleksitorjunnan, kun pallo pomppi Rick Kettingille vain muutamia metrejä maalista. Lopulta pilli vihelsi helpottavasti Lahdelle ja kotijoukkue juhli avausottelun jälkeen.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli yli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta hän ei ollut tyytyväinen omiensa peliesitykseen. Zeneli kaipasi suojateiltaan enemmän rohkeutta. Toisaalta hän oli tyytyväinen, että joukkueella ei ollut kentällä lopussa paniikkia.

– Minulla on hyvä maku pisteistä, mutta ei itse pelistä. Pelimme pitäisi olla ehjempää ja rohkeampaa ja pallottomien pelaajien pitää haluta palloa enemmän. Pystyimme kuitenkin pitämään kontrollissa tietyt asiat ja emme panikoineet lopussa. Antonio Reguero otti muutaman tärkeän torjunnan ja saimme pisteet. Pystyimme voittamaan huonolla pelillä. Olisi ollut kiva voittaa Inter hyvällä pelillä, Zeneli päättää.

Ottelussa nähtiin neljä debyyttiä, kun Antonio Reguero, Javi Hervás, Macoumba Kandji ja Chinedu Geoffrey debytoivat Veikkausliigassa FC Lahti -paidassa. Geoffreylle kyseessä oli myös kaikkien aikojen ensimmäinen Veikkausliiga-ottelu.

FC Lahti:

Assehnoun, Assehnoun

Reguero (v); Arkivuo, Lahti, Penninkangas, Coubronne; Hervás, Eninful (v), Klinga (54′ Virta (v)); Assehnoun (v) (80′ Hertsi), Geoffrey (67′ Kandji), Zeqiri (54′ Sejdiu)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola