Kolme nuorta FC Lahteen

Sofia Korhonen, Heta Häkkänen ja Ella Peltola nousevat FC Lahden junioreista edustusjoukkueeseen yhden vuoden pelaajasopimuksilla. Kolmikko pelasi viime kaudella tappioitta FC Lahden alle 18-vuotiaiden junioreissa. Korhonen ja Häkkänen ovat pelipaikaltaan puolustajia, Peltola puolestaan pystyy pelaamaan kärkenä tai laiturina.

Vasta 18-vuotias Sofia Korhonen aloitti jalkapallon FC Reippaassa, josta tie vei FC Kuusysin kautta FC Lahden junioreihin. Korhonen on ollut pienestä asti tekemisissä jalkapallon kanssa, sillä hänen isänsä toimi pitkään FC Lahden miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana. Nyt päättäväinen puolustaja siirtyy innoissaan urallaan askeleen eteenpäin.

– Minulla on luottavaiset fiilikset ja olen innoissani, että pääsen urallani askeleen eteenpäin. Isäni on tehnyt pitkän uran jalkapallossa, joten siitä se omakin innostukseni jalkapalloon on lähtenyt. Odotan innolla, että kausi lähtee käyntiin, Korhonen kertoo.

Fyysinen ja päättäväinen Korhonen ohjasi ja tsemppasi joukkuekavereitaan viime kaudella ja samaa on luvassa myös tulevana kesänä. Topparina viihtyvältä pelaajalta luonnistuu myös laitapakin rooli ja Korhonen on myös junioriotteluissa nähty tuuraamassa poissaoloja keskikentän pohjalla. Aina kaikkensa kentällä antavana hän puhuu myös yleisön merkityksestä FC Lahden joukkueelle ja itselleen.

– Käytän kentällä paljon ääntä. Pystyn samalla tsemppaamaan itseäni ja muita. Myös yleisö tuo lisää virtaa. Kun katsomossa on paljon ihmisiä, siitä tulee hyvä ja luottavainen fiilis, joten toivottavasti tulevana kesänä peleissä käy vielä enemmän yleisöä. Nyt odotan, että kausi lähtee käyntiin, pysyn terveenä ja pääsen pelaamaan mahdollisimman paljon, Korhonen kertoo.

Korhosen lisäksi myös puolustaja Heta Häkkänen ja hyökkäyspään pelaaja Ella Peltola ovat 18-vuotiaita. FC Lahden päävalmentaja Marko Salo on erittäin tyytyväinen kolmen nuoren pelaajasopimuksiin ja nousuun edustusjoukkueeseen. Hän kehuu kolmikon asennetta harjoituksissa. Salon mukaan kaikilla kolmella pelaajalla on eväät murtautua myös pelaavaan kokoonpanoon tulevalla kaudella.

– Nämä pelaajat ovat esiintyneet joukkueen harjoituksissa todella pirteästi ja äärettömän hyvällä asenteella. Olen erittäin tyytyväinen, että pääsimme sopimukseen näiden nuorten pelaajien kanssa. Heillä on nyt hyvä paikka ottaa seuraava steppi urallaan ja murtautua pelaavaan kokoonpanoon, Salo tiivistää.

Peltola on pelannut FC Lahden junioreiden lisäksi Valkealan Kajossa, Kouvolan Susissa ja Kouvolan Jalkapallossa. Häkkänen on puolestaan Lahden lisäksi FC Kuusysin kasvatti.

FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortit ovat myynnissä 50 euron kappalehintaan FC Lahden toimistolla ja verkkokaupassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen