Kisapuiston alueen uudistaminen lähdössä liikkeelle -FC Lahti investoimassa jalkapallostadioniin

Lahden kaupunginhallitus käsittelee Kisapuiston uutta hankesuunnitelmaa maanantaina 4.10. Sen pohjalta alueen laajamittainen uudistaminen toteutettaisiin osissa. Kisapuiston jalkapallostadionia edistetään nyt Lahden kaupungin ja FC Lahden tiiviinä yhteistyönä.

Kisapuiston uuden kokonaissuunnitelman tavoitteena on tarjota korkeatasoinen ympäristö, jossa on hyvät edellytykset kilpaurheilulle, harrastusliikunnalle ja vapaa-ajan toiminnalle. Tulevaisuudessa Kisapuistossa olisi monenlaista toimintaa. Siellä voitaisiin pelata kansainvälisen tason jalkapalloa ja pesäpalloa täysikokoisella kentällä. Talvisin tekojääradalla luistellaan ja pelataan.

Kaupunginhallitus käsittelee Kisapuiston uudistamista kahdessa osassa. Pesäpallokentän ja tekojääradan jatkovalmistelu käynnistyy välittömästi, mikäli kaupunginhallitus hyväksyy hankesuunnitelman. Päätös jalkapallostadionin toteutusmallista on tarkoitus tehdä myöhemmin tänä vuonna.

Kisapuiston suunnitelmassa on huomioitu alueen toiminta kokonaisuutena ja sen vaikutus koko Lahden keskusta-alueen kehittämiseen.

Hankekokonaisuuden arvioidut investointikustannukset ovat kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa. Arvio sisältää pesäpallokentän, tekojääradan, yleistä aluerakentamista ja stadionin uuden pääkatsomo- ja palvelurakennuksen.

Jalkapallostadionia valmistellaan yhteishankkeena

Lahden kaupungin Tilakeskus ja FC Lahti ovat keväästä alkaen neuvotelleet ratkaisusta, jossa Kisapuiston jalkapallostadion toteutettaisiin yhteisenä investointina. Hankesuunnittelu stadionin osalta käynnistyy välittömästi, mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kokonaissuunnitelman.

Jalkapallostadionin investoitiin ja ylläpitoon liittyvä sopimuskokonaisuus voidaan tuoda päätöksentekoon aikaisintaan loppuvuodesta.

– On erittäin merkittävää ja tervetullutta, että FC Lahti kumppaneineen on valmis itse investoimaan stadioniin. Neuvottelemme parhaillaan myös ylläpidosta ja operoinnista, kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa.

Neuvottelujen tavoitteena on mahdollistaa noin 5000 katsojan jalkapallostadion/tapahtuma-areena, joka täyttäisi UEFA:n kategoria 3:n vaatimukset. Stadion koostuu toisiinsa integroiduista pää- ja päätykatsomoista sekä aurinkokatsomosta.

FC Lahti investoi stadionin toteuttamiseen ja on itse mukana hallinnoimassa Kisapuiston toimintaa.

– Toteutusmalli on vielä työn alla, mutta ajatuksena on, että FC Lahti yhdessä kumppanien kanssa vastaa keskeisistä asiakaspalvelu- ja kumppanuustiloista. Parhaillaan keskustellaan käytännön asioista ja muun muassa kaupallisista oikeuksista, kertoo FC Lahden hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

Lisätiedot

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen, 050 337 4386

Toimitilajohtaja, Jouni Arola, 050 559 4227

FC Lahti, hallituksen puheenjohtaja, Mika Halttunen, 0400 711299


Kuva: Lauri Ilola