Juniorikatsaus: Asaad Babikerilla kahden maalin ottelu

Lahtelaisilla jalkapalloilijoilla oli viime viikolla kiireitä. Vaikka FC Lahti hävisi Veikkausliigassa, nähtiin viikolla silti paljon lahtelaisonnistumisia ja unohtumattomia voittoja. FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas urakoi yhdeksän pisteen viikon. Myös junioripalloilijat saalistivat arvokkaita pisteitä.

Lahden Reipas pelasi kuuteen päivään kolme ottelua. Reipas kohtasi kahdesti Kuopion Palloseuran organisaatioon kuuluvan KuFu-98:n ja lauantaina vuorossa oli Pallokerho Keski-Uusimaa. Viirupaidat olivat molemmissa otteluissa KuFua vastaan tappiolla, mutta Reipas kampesi itsensä ensin tasoihin ja lopulta ohi. Berat Köse osui kahdessa ottelussa kolmesti. PKKU-ottelussa Miska Verkko vei viirupaidat johtoon jo alussa ja johto kesti loppuun asti.

FC Lahden pelaajista Reippaan riveissä nähtiin viikon aikana Asaad Babiker, Daniel Koskipalo, Anton Munukka, Riyad El Alami, Lassi Forss ja Kristian Yli-Hietanen. Babiker iski KuFun verkkoon kaksi osumaa. Koskipalo valittiin puolestaan lauantain PKKU-ottelussa parhaaksi pelaajaksi.

FC Lahti A kohtasi sunnuntaina ASM-sarjassa sarjajohtajan Ilveksen Kisapuistossa. Ilves meni ensimmäisellä jaksolla johtoon ja hallitsi peliä. Lahti käytti paikkansa ja tuli tasoihin Ilveksen omalla maalilla. Lisäajalla Lahti sai rangaistuspotkun ja Tuomas Kautonen upotti pilkun varmasti ja vei lahtelaiset voittoon.

FC Lahti B pelasi Kouvolan Jalkapalloa vastaan Kisapuistossa. Lahti meni kahdesti johtoon Onni Hännisen ja Viljami Heinosen maaleilla. KJP tuli kuitenkin molemmilla kerroilla tasoihin. Näin ollen pisteet tasattiin 2-2-lukemin.

FC Lahti C15 -joukkue vieraili Raumalla ja haki pisteet Pallo-Iiroilta lukemin 2-1. Lahtelaiset olivat ensimmäisen jakson jälkeen tappiolla, mutta hyvä toinen jakso toi Lahdelle voiton. Vilho Huovila ja Colin Banthantha Ndabawedje osuivat maalipuiden väliin. Voittomaali syntyi komealla saksipotkulla. FC Lahti on Etelä-Länsiliigassa edelleen toisena HJK:n perässä.

FC Lahti T18 -joukkue avasi Ykkösen FC Kontua vastaan vieraskentällä. Lahti siirtyi johtoon ensimmäisellä jaksolla Pihla Elasvuon maalilla. Kontu kuitenkin iski toisella jaksolla kolmesti ja näin ollen pisteet jäivät itäiseen Helsinkiin 3-1-lukemin.

Lue KuFu – Reipas -otteluraportti tästä, Reipas – KuFu -otteluraportti tästä ja Reipas – PKKU -otteluraportti tästä.

Lue FC Lahti A – Ilves -otteluraportti tästä.

Lue FC Lahti B – KJP -otteluraportti tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala