Julian Tomka FC Lahden puolustukseen

Itävaltalainen toppari Julian Tomka saapuu FC Lahteen kauden loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. Tomka siirtyy Lahteen itävallan toiseksi korkeimman sarjatason SKU Amstettenista. Hän on 27-vuotias ja 190-senttinen.

Idyllisessä Klagenfurtin kaupungissa syntynyt Julian Tomka kasvoi pelaajaksi läheisessä Grazin suurkaupungissa. Tomka on pelannut Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kuuden kauden ajan. Päättyneelle kaudelle hän siirtyi SV Hornista SKU Amstetteniin ja Tomka pelasi 24 ottelussa osuen kertaalleen myös maaliin. Tomka on ensimmäistä kertaa urallaan kotimaansa ulkopuolella ja hän on innoissaan siirtymisestä FC Lahteen.

– Olen ensimmäistä kertaa pelaamassa ulkomailla ja olen innoissani siitä. Tämä on uusi kokemus ja haluan oppia siitä. Haluaisin oppia myös vähän suomea, mutta kieli vaikuttaa hieman vaikealta. Suomi tai muut Pohjoismaat eivät olleet minulle tuttuja, mutta ihmiset Lahdessa ovat vaikuttaneet tosi mukavilta. Minulla oli jo juniorina haave pelata ulkomailla ja olen nyt todella innoissani siitä, että olen täällä, Tomka kertoo.

Kookas toppari pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla. Hän pelasi pohjapelaajana akatemiavuodet. Viime vuodet hän on pelannut enemmän topparin tontilla. Hiihtostadionilta löytyi Tomkalle kuitenkin tuttuja asioita, sillä hyppyrimäet saivat Tomkan muistamaan mäkihyppylähetykset. Lisäksi hän on pelannut muutama vuosi sitten viime viikolla Lahteen saapuneen Benjamin Mulahalilovićin kanssa Hornin puolustuksessa.

Tomkan kansainvälinen siirtoprosessi on käynnistetty ja mies on suurella todennäköisyydellä FC Lahden valmennusjohdon käytettävissä seuraavassa Veikkausliiga-ottelussa FC Interiä vastaan maanantaina 8.7.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Veera Savukoski