Juho Pirttijoki siirtyy Lahteen

FC Lahti ja maajoukkueessakin esiintynyt Juho Pirttijoki ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Sopimukseen sisältyy myös optio seuraavasta vuodesta. Pirttijoki siirtyy Lahteen Kuopion Palloseurasta. Hän on 25-vuotias ja 195-senttinen toppari.

Akaan Toijalasta kotoisin oleva Juho Pirttijoki siirtyi nuorena FC Hakan organisaatioon. Kaudella 2015 hän debytoi Ykkösessä ja pelasi hyvän kauden Ykkösessä. Kaudeksi 2016 hän siirtyi liigaan Helsingin IFK:n riveihin. Hyvät otteet liigassa veivät kookkaan topparin Ruotsin pääsarjaan GIF Sundsvalliin, jossa hän vietti seuraavat puolitoista kautta. Ruotsista Pirttijoki lainattiin Kuopion Palloseuraan ja laina muuttui pysyväksi siirroksi kolmeksi seuraavaksi vuodeksi. Nyt Pirttijoki siirtyy Lahteen innolla.

– Olen käynyt Lahdessa kaksi tai kolme kertaa pelaamassa, joten kaupunki ei ole vielä tuttu. Joukkueessa on kuitenkin tuttuja, Arttu Heinonen KuPS:n ajoilta ja Matti Klinga ja Lassi Järvenpää nuorisomaajoukkueista. Tänne oli helppo tulla ja odotan innolla, muutamat harjoitukset joukkueen kanssa vetänyt Pirttijoki aloittaa.

Yli 60 liigaottelua pelannut Pirttijoki on tottunut menestymään. Neljän viime kauden aikana hän on voittanut sekä liigamestaruuden että Suomen Cupin. Lahteen Pirttijoki tuo voittamisen kulttuurin lisäksi muun muassa erikoistilanneosaamista.

– Voisi sanoa kliseisesti, että tuon voittamisen kulttuuria Lahteen. Neljän viime kauden aikana kaulaan on tullut neljä mitalia ja yksi Suomen Cupin voitto. Sitä varten tätä tehdään, että voitetaan asioita ja otteluita. Kentällä vahvuutenani on kokonaisuudessaan puolustuspelaaminen sekä ilmassa ja maassa. Tykkään puhua kentällä ja organisoida puolustusta. Pitkät avaukset luonnistuvat myös. Olen myös vahva erikoistilanteissa puolustus- ja hyökkäyspäässä. Parhaimmillaan olen tehnyt kaudella viisi maalia, joten niitä voi tulla, kun saa vain ketsuppipullon auki, Pirttijoki hymyilee.

Pirttijoki on pelannut uransa aikana myös yhden A-maaottelun. Hän debytoi A-maajoukkueessa 2018 harjoitusottelussa Jordaniaa vastaan.

FC Lahdella on koossaan tulevalle kaudelle 21 pelaajasopimusta. Sopimuspelaajat ovat Antonio Reguero, Joona Tiainen, Anton Munukka, Lassi Järvenpää, Teemu Penninkangas, Daniel Koskipalo, Hysen Memolla, Juho Pirttijoki, Eemeli Virta, Matti Klinga, Arttu Heinonen, Arlind Sejdiu, Altin Zeqiri, Berat Köse, Samuel Pasanen, Pyry Lampinen, Macoumba Kandji, Chinedu Geoffrey, Loorents Hertsi ja Eduards Emsis.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen