Jordão Cardoso FC Lahden hyökkäykseen

FC Lahti ja portugalilainen laitapelaaja Jordão Cardoso ovat solmineet pelaajasopimuksen, joka ulottuu tämän kauden loppuun. Jordão siirtyy Lahteen Portugalin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta SC Vianensesta. Hän on 27-vuotias ja 172-senttinen.

Portugalissa Viana do Castelon kaupungissa syntynyt Jordão Cardoso aloitti jalkapallon neljävuotiaana paikallisessa SC Vianensessa. Hän pääsi Rio Aven akatemiaan, joka on kasvattanut useita Portugalin maajoukkuepelaajia. Jordão on pelannut urallaan myös Kyproksen ja Bulgasian pääsarjassa. Viimeiset kolme kautta hän pelasi kotimaassaan ja viimeillä kaudella hän palasi kasvattajaseuraansa. Nyt mies siirtyy FC Lahteen ja pitää uutta haastetta mieluisana.

– Rakastan jalkapalloa ja minulle tämä on hyvä mahdollisuus urallani. Tämä on hyvä haaste. Suomi on hyvä maa, joskin olen kuullut, että täällä on kylmä. Haluan auttaa joukkuetta maalinteossa ja siinä, että joukkue voi tehdä maaleja. Olen hyökkäysorientoitunut pelaaja, mutta pystyn myös pelaamaan puolustuslinjassa kummallakin laidalla. Haluan, että käännämme tämän, torstaina Suomeen saapunut Jordão kertoi ensimmäisten harjoitusten jälkeen.

Jordão on erittäin juoksuvoimainen pelaaja. Kansainvälinen siirtoprosessi on aloitettu ja on mahdollista, että hän pääsee debytoimaan Veikkausliigassa jo sunnuntaina 14.7. kun FC Lahti kohtaa Hiihtiksellä AC Oulun. Liput otteluun myy Tiketti.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tommi Leirilaakso