Jasin Assehnoun Suomen A-maajoukkueeseen

FC Lahden Jasin Assehnoun on valittu Markku Kanervan luotsaamaan Suomen A-maajoukkueeseen Ruotsi-otteluun. Ottelu on joukkueen viimeinen leiritys ennen EM-kisoja. Ruotsi-ottelu pelataan vieraskentällä 29.5. ja joukkue kisoihin valitaan 1.6.

Kesäkuun ensimmäisenä päivänä nimettävään EM-kisajoukkueeseen saa valita poikkeuksellisesti 26 pelaajaa, joista vähintään kolmen pelaajan on oltava maalivahteja. Lopullinen kisajoukkue pelaa vielä kenraaliharjoituksensa Olympiastadionilla 4.6. Viroa vastaan.

Hyvän viime kauden ja loistavan talvikauden pelannut lahtelaislaituri Jasin Assehnoun valittiin ensimmäistä kertaa mukaan A-maajoukkueeseen. Aikaisemmin Assehnoun kuului alle 21-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvoihin. Nyt 22-vuotias pelaaja on valmis ottamaan vastuuta myös Huuhkajien riveissä.

– Valinta tuntuu tosi hyvältä ja olen ylpeä, että sain kutsun ja pääsen edustamaan Suomen A-maajoukkuetta. Se on iso juttu minulle ja minun perheelle. Odotan innolla, että pääsen näkemään omaa tasoani. Joukkueessa on hyviä pelaajia, jotka pelaavat kovissa seuroissa ja kovissa liigoissa, joten pääsen näkemään, missä mennään. Uskon, että suurin syy, että tähän asti on päästy, on ollut kova työ. Minulla on pitkä matka takana, mutta vielä on pitkä matka edessä. Työn pitää jatkua ja minun pitää luottaa ja uskoa itseeni ja toivottavasti sitä kautta niitä hyviä asioita tapahtuisi, Assehnoun aloittaa.

Assehnounin matka liigapelaajaksi on ollut pitkä, mutta nuorella pelaajalla on ollut tärkeitä tukijoita. Perheen lisäksi hän nostaa FC Espoossa ja FC Lahdessa nuorukaista valmentaneen Ilir Zenelin ja FC Lahteen Assehnounin hankkineen Toni Korkeakunnaksen. Assehnoun kiittää nöyränä kaikkia tähän astisella matkalla auttaneita ihmisiä, mutta korostaa, että matka on vasta alussa.

– Perhe on ollut se suurin, äiti ja isä ovat auttaneet minua todella paljon. Ja tottakai Ilir Zeneli. Hän on auttanut minua paljon jo FC Espoosta asti. Olen kehittynyt hänen seurassaan paljon. Toni Korkeakunnas oli minun ensimmäinen liigavalmentaja ja hän luotti minuun heti, kun tulin Lahteen. Iso kiitos siitä Korkeakunnakselle, hän otti minut hyvin vastaan ja antoi vastuuta. Hän uskoi minuun. On myös todella paljon muita ihmisiä, joita voi kiittää, Assehnoun päättää nöyränä.

Varsinainen kisajoukkue nimetään 1.6. suorassa YLEn live-lähetyksessä. Assehnounin kanssa paikkaa kisakoneesta kärkkyy myös FC Lahtea edustaneet Jesse Joronen, Nikolai Alho ja Joni Kauko. Koko joukkueen pääset näkemään tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola