Jasin Assehnoun siirtyy Hollantiin

Laiturilupaus Jasin Assehnoun siirtyy FC Lahdesta Alankomaiden toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan FC Emmeniin. Kaudella 2018 FC Lahteen siirtynyt 22-vuotias Assehnoun iski tällä kaudella virallisissa otteluissa Lahdelle seitsemän osumaa. Yhteensä nuorukainen iski FC Lahdessa 16 liigaosumaa ja seitsemän maalia Suomen Cupissa.

Assehnoun siirtyi Lahteen keskellä kautta 2018. Hän oli loistanut Kakkosessa FC Lahden yhteistyöseurassa FC Espoossa ja pääsi näyttämään kyntensä Lahden liigamiehistössä. Hän pelasi jo ensimmäisellä puolikkaalla kaudellaan säännöllisesti, vaikka nuorukaisella olikin vielä totuttelemista liigavauhtiin.

Seuraavalla kaudella Assehnoun pelasi säännöllisesti avauskokoonpanossa ja sai myös hieman tehoja. Viime kaudella hän löi lopullisesti läpi. Hän iski 22 liigaottelussa yhdeksän maalia. Tahti jatkui kovana myös tällä kaudella ja Assehnoun debytoi toukokuussa myös Suomen A-maajoukkueessa. Maanantain vierasottelu Helsingin IFK:a vastaan jäi Assehnounin toistaiseksi viimeiseksi otteluksi FC Lahden paidassa. Ottelussa Assehnoun iski vielä toisella jaksolla voittomaalin.

– Olen kiitollinen Lahdelle, että sain paikan. Tulin kuitenkin Kakkosesta. Olen kehittynyt Lahdessa. Kun tulin, olin 19-vuotias ja tulin suoraan Kakkosesta liigaan. Se oli vaikea askel ja kesti hetken tottua vauhtiin, mutta omalla työlläni ja Lahden tuella olemme tehneet hyvää duunia sen eteen ja tulokset ovat näkyneet. Olen myös kiitollinen kannattajille, he jättivät hyvät fiilikset ja Lahti säilyy aina sydämessäni, Assehnoun kertoo.

Nyt Assehnoun siirtyy Hollannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan FC Emmeniin. Emmenin kaupunki on Alankomaiden koillisosassa ja se on asukasluvultaan noin Lahden kokoinen. Kaupungin ylpeys FC Emmen on perustettu 1925. Seura nousi ensimmäistä kertaa pääsarjaan 2018, mutta keväällä pääsarjataival loppui hetkellisesti kolmen kauden jälkeen. Joukkue pyrkii tosissaan nousemaan takaisin Eredivisieen. Ensimmäinen sarjaottelu pelataan 6.8. mutta sitä ennen Emmenillä on muutamia harjoitusotteluita.

FC Lahti saa siirrosta korvauksen.

FC Emmenin sopimusuutinen

Assehnounin pelipaidat vielä saatavilla FC Lahden verkkokaupassa: SHOP

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola