Irfan Sadik palaa FC Lahteen 

FC Lahti ja hyökkääjä Irfan Sadik ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2024. Kuopion Palloseuran, FC Reippaan ja FC Lahden kasvatti edusti Lahtea 2017—2019. Viime vuonna Sadik edusti lappeenrantalaista PEPOa. 

Kiuruveden jalkapallopitäjässä syntynyt Irfan Sadik aloitti jalkapallon Kuopion Palloseurassa. Hän muutti kuitenkin nuorena Lahteen ja pelasi FC Reippaan ja FC Lahden junioripolun läpi. Kookas hyökkääjä debytoi liigassa heinäkuussa 2017. Yhteensä hän sai liigaotteluita FC Lahdessa 12 kappaletta. 

Sadik lähti etsimään lopullista läpimurtoaan Mikkelin Palloilijoista, mutta hyvin alkanut kausi päättyi loukkaantumiseen. Hän pyörähti myös Kyproksella ennen liittymistään PEPOon. Viime kausi Ykkösessä oli Sadikille henkilökohtaisesti hyvä, sillä hän pelasi isot minuutit ja osui läpi kauden tasaisesti maalipuiden väliin. Nyt Sadik palaa Lahteen valmiimpana pelaajana. 

– Hyvillä fiiliksillä tulen takaisin. On tässä muutama vuosi mennyt siitä, kun viimeksi olin täällä. Olen nyt uudempi versio itsestäni. Olen parempi niin pelaajana kuin ihmisenä siitä, kun lähdin. Viime kausi oli sellainen, jota lähdinkin hakemaan eli ehjä ja hyvä kausi. Vaikka joukkueena tipuimme, sain henkilökohtaisesti hyvin tehoja, Sadik kertoo. 

Sadik on harjoitellut joukkueen mukana tammikuun ajan ja hän oli jo avauskokoonpanossa lauantain Liigacupin ottelussa FC Honkaa vastaan. Hyökkääjän mukaan harjoituksissa meno on ollut vauhdikasta ja Sadik uskoo Lahden mahdollisuuksiin tulevalla kaudella. Henkilökohtaisesti lahtelaiskasvatti odottaa tulevalta kaudelta paljon tehoja. 

– Joulukuussa keskustelin päävalmentaja Mikko Mannilan kanssa ja minulle jäi hyvä kuva hänen ajatusmaailmastaan. Minusta tuntuu, että Lahti on hyvä paikka kehittyä ja mennä eteenpäin. Olen harjoitellut tammikuun FC Lahden mukana ja treeneissä on ollut vauhdikasta. Vahvistuksia on tullut tässä kuussa jo muutama ja uskon, että meillä on vahva joukkue tulevaksi kaudeksi. Henkilökohtaisella tasolla olen tyytyväinen siihen, että saan pelejä ja tehoja, ja maaleja, Sadik päättää. 

Yhteensä Sadik on jo pelannut FC Lahdessa virallisia otteluita 24, joissa hän on iskenyt yhden maalin. Maali upposi Helsingin IFK:n verkkoon Suomen Cupissa liki puolesta kentästä kaudella 2019. Nykyisin 24-vuotias hyökkääjä oli myös mukana voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta FC Lahden riveissä kaudella 2018.