Iida Viljakaiselle jatkosopimus

Ykkösen FC Lahti ja Iida Viljakainen ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Näin ollen Viljakainen jatkaa Lahdessa myös tulevalla kaudella. Viime kaudella 26-vuotias laitapelaaja pelasi 13 Ykkösen ottelua.

Laituri Iida Viljakainen iloitsee jatkosopimuksestaan FC Lahteen. Vaikka Viljakaisen oma kausi ei mennyt suunnitelmien mukaan, on hän ylpeä joukkueen suorituksesta ensimmäistä kertaa korkeammalla sarjatasolla. Tulevalle kaudelle hän haluaa näyttää osaamistaan ja saada ehjän kauden myötä vastuuta.

– Omalta osaltani viime kausi meni niin sanotusti ohi loukkaantumisten ja omien haasteiden takia. Ylemmälle sarjatasolle näiden vastoinkäymisten kanssa oli paljon vaikeampaa sopeutua. Joukkueena ylitimme kuitenkin itsemme ja opittuja asioita haluamme ottaa mukaan myös tulevalle kaudelle. Jatkosopimuksen saaminen tuntuu tosi hyvältä ja on todella innostavaa saada vielä mahdollisuus näyttää ja nähdä tulevalla kaudella, mihin itsestäni on pelaajana. On huippua saada olla osana tätä joukkuetta. Tulevalla kaudella tavoitteenani on saavuttaa vaikeuksien jälkeen taas hyvä ja tasainen perustaso omassa arkipäiväisessä tekemisessäni ja saada onnistumisia. Toivon, että se palkitsee ja tuo vastuuta. Tietenkin haluan myös pysyä ehjänä ja tehdä töitä sen eteen, Viljakainen aloittaa.

Viljakainen kuuluu nuoresta iästään huolimatta joukkueen kokeneimpiin pelaajiin. Hän kokee tilanteen positiivisena ja uskoo, että voi tukea joukkuetta myös kokemuksensa kautta. Viljakainen alleviivaa myös yleisön merkitystä joukkueen tukena pitkän kauden aikana. Hänen mukaansa peliin eläytyvän yleisön edessä pelaamisesta saatu fiilis on tärkeää.

– Alun ikäkriisin jälkeen joukkueen vanhimmasta päästä oleminen on tuonut enemmän positiivisia ajatuksia. Haluan nähdä kokemuksen tuoman lisän vahvuutenani, sekä mahdollisuutena tukea joukkuetta myös sitä kautta. Aiemmilta kausilta hienoimpina hetkinä muistuu ne hetket, miten siistiä on ollut, kun myös yleisö eläytyy peliin. Yleisöllä on valtava merkitys pelin fiiliksiin. Meidänkin peleihin on vielä tilaa katsomossa, joten merkatkaapa meidän pelimme kalenteriin ylös ja tulkaa kannustamaan meitä voittoon, Viljakainen päättää.

FC Lahden naisten edustusjoukkueen valmistautuminen kauteen alkaa lauantaina 13.1. harjoitusottelulla Mukkulassa Puotinkylän Valttia vastaan. Naisten kannatuskausikortit ovat myynnissä FC Lahden toimistolla ja verkkokaupassa 50 euron kappalehintaan. Osta omasi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen, studiokuva: Aleksi Tikkala