Henri Eninful Togon paitaan

Henri Eninful on valittu jälleen Togon A-maajoukkueeseen. Togon maajoukkue valmistautuu syksyllä alkavaan MM-karsintaan leireilemällä Turkissa. Leirin aikana Togo pelaa kolme maaottelua Nigeriä, Gambiaa ja Guineaa vastaan.

Eninfulin joukkuekavereina maajoukkueessa ovat muun muassa Hoffenheimin Ihlas Bebou, Getafen Djené Dakonam ja Lyonin maalivahti Malcolm Barcola. Edellisen kerran Eninful oli maajoukkueessa maaliskuussa, jolloin keskikenttämies onnistui myös maalinteossa. Maali syntyi Kenian verkkoon rangaistuspotkusta.

Togo kohtaa Guinean lauantaina. Guinean nimimiehiä ovat Paul Pogban veli Florentin ja Young Boysin Mohamed Ali Camara. Lisäksi Guinean paidassa palloilevat Ruotsissa pelaava Aly Keita ja Tanskassa pelaava Sory Kaba. Pääosa Guinean joukkueesta pelaa ammatikseen Euroopassa.

Guinean jälkeen vuorossa on ottelu Nigeriä vastaan. Togon ja Nigerin välinen peli pelataan maanantaina 7.6. Nigerin joukkue on pääosin koottu Afrikassa pelaavista pelaajista, mutta kokenut Ranskassa pelaava 37-vuotias Hervé Lybohy ja Lorienten organisaatiossa pelaava Zakarya Souleymane ovat tähdittämässä Nigeriä.

Tiistaina Togolla on vielä vastassaan Gambia. Gambiaa tähdittävät Serie A -tähdet, Suomessakin pelannut Omar Colley ja Musa Barrow, joka tulee olemaan yksi kesän siirtomarkkinoiden kuumimmista nimistä. Gambian joukkue on pääosin koottu Euroopan keskisuurissa liigoissa pelaavista pelaajista.

Henri Eninfulin kummiyrityksenä toimii tällä kaudella JVS-Steel. JVS-Steel on ruostumattoman ja haponkestävän teräksen peittaukseen erikoistunut yritys. JVS-Steel toimittaa kaikki peittauspalvelut lujalla ammattitaidolla varmistaen parhaan mahdollisen korroosiokestävyyden.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen