Gigantti-otteluraportti: FC Honka vahvempi Liigacup-avauksessa

FC Lahti kärsi 4-0-tappion Liigacup-avauksessaan Mukkulan kuplassa FC Hongalle. Vierailijoiden maaleista vastasivat Edmund Arko-Mensah, Agon Sadiku ja Aleksandar Katanić, joka osui kahdesti. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelu alkoi FC Hongan hienoisessa hallinnassa, mutta FC Lahti loi ensimmäisen maalipaikan. Vartin pelin jälkeen Chinedu Geoffrey riisti ja sai pelattua pallon Arttu Heinoselle. Heinosen tulinen maanuoliainen meni niukasti ohi takakulman.

Honka hyödynsi ensimmäisen maalipaikkansa kaksi minuuttia myöhemmin. Lucas Kaufmann antoi kulmapotkun ja Honka voitti ykköspallon. Irtopallossa oli ensimmäisenä Aleksandar Katanić, joka siirsi vierailijat voimalla 1-0-johtoon.

Jakson puolivälin jälkeen Honka iski jälleen. Lahden maalilla torjunut Antonio Reguero tuli kauas maaliltaan vastaan, mutta Lucas Kaufmann kerkesi palloon ennen espanjalaiskassaria. Kaufmann pelasi pallon keskustaan ja Edmund Arko-Mensah siirsi sen tyhjään maaliin. Sama parivaljakko oli iskeä vielä jakson lopussa, mutta Arko-Mensah ei saanut siirrettyä takatolpalta tyhjään maaliin. Näin ollen tauolle lähdettiin espoolaisten kahden maalin johdossa.

Honka iski jälleen toisen jakson alkuun. Teemu Penninkankaan ja Saku Heiskasen jalat sotkeutuivat rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Katanić ei jättänyt Reguerolle mahdollisuuksia, vaan siirsi vierailijat jo 3-0-johtoon.

Honka sai koko ottelun ajan purettua Lahden prässin helposti, eikä lahtelaisten pelinrakentelu käynnistynyt missään vaiheessa. Lahtelaisten paras paikka tuli Geoffreylle, jonka puolittaisen läpiajon Roope Paunio kuitenkin torjui. Myös Reguero nollasi toisella jaksolla kahdesti Kevin Jansenin.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Honka niittasi päätöslukemiksi 4-0. Rui Modesto karkasi laidasta ja syötti keskelle Agon Sadikulle. Sadiku sai siirtää pallon tyhjään maaliin. Näin ollen Honka vei pisteet Lahdesta.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli myönsi, että joukkueen peli on kaukana valmiista. Hän totesi, että lahtelaishyökkäykset olivat vaarattomia ja tehottomia. Zenelin mukaan joukkue on vielä hieman keskenkuntoinen normaaliin helmikuuhun nähden.

– Ei tämä vielä valmistaole. Olisimme voineet suoriutua paremminkin. Meidän pelistämme puuttui vaarallisuus ja sitä vaivasi tehottomuus. Meillä oli paljon poissaoloja ja moni pelaajista on vielä keskenkuntoisia. Kiva kuitenkin, että pääsimme pelaamaan, mutta tämä on kaukana siitä, mitä tuleman pitää, Zeneli lupasi.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi Liigacupissa ensi lauantaina vieraskentällä Ilveksen. Seuraava kotiottelu on FC Hakaa vastaan keskiviikkona 23.2. Sen yleisöjärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Reguero; Järvenpää, Pirttijoki (62′ Koskipalo), Christofi (v) (54′ Memolla), Penninkangas (v); B. Köse (46′ O. Köse), Pasanen, Emsis, Sejdiu; Heinonen (69′ Haziri), Geoffrey

Kuva: Juha Tamminen