Gigantti -otteluraportti: Tappioton putki jatkui Kuopiossa tasapelillä

FC Lahti jatkoi tappiotonta putkeaan Kuopiossa, lahtelaiset tasasivat pisteet Kuopion Palloseuran kanssa lukemin 2-2. Lahtelaisosumista vastasivat Chinedu Geoffrey ja Henri Eninful. KuPS:n maalit merkittiin Santeri Haaralalle ja Urho Nissilälle. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

Ottelun alku oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita täynnä. Heti aloituksesta FC Lahti hyökkäsi vaarallisesti, mutta KuPS selvisi. Kuopiolaisten ensimmäinen paikka muutama minuutti myöhemmin kuitenkin johti maaliin. Lucas Rangel keskitti ja lahtelaispuolustus purki palloon suoraan Santeri Haaralalle. Haarala ampui vastapalloon ja tulinen laukaus painui ohi FC Lahden maalilla torjuneen Joona Tiaisen lahtelaismaalin alakulmaan.

Lahti kuitenkin kuittasi välittömästi. Javi Hervás pelasi keskityspaikan Macoumba Kandjille. Senegalilainen keskitti ja Chinedu Geoffrey ajoitti liikkeensä oikea-aikaisesti ja puski ottelun tasoihin.

Ottelu jatkui vauhdikkaana ja KuPS loi kaksi huippupaikkaa. Ensin Lucas Rangel hyödynsi lahtelaisvirheen ja karkasi läpiajoon. Tiainen kuitenkin torjui. Hetkeä myöhemmin Rangel oli järjestämässä paikkaa. Hän tiputti taidokkaasti rinnallaan Urho Nissilälle. Nissilä ampui välittömästi ja pallo painui Lahden maaliin.

Jakson edetessä avoimien ovien päivät jatkuivat ja maalivahdit joutuivat venymään molemmissa päissä huipputorjuntoihin. Lahtelaisten paras paikka tuli Chinedu Geoffreylle, joka tällä kertaa puski Eemeli Virran keskitykseen. KuPS-vahti Johannes Kreidl venyi komeaan jalkatorjuntaan ja pienen hässäkän jälkeen KuPS sai purettua pallon väljemmille vesille. Jakson lopussa Tiainen nollasi Nissilän vielä kahdesti ja Rangelin kertaalleen, joten tauolle siirryttiin 2-1-tilanteessa.

Toiselle jaksolle Lahti teki taktisia muutoksia ja lahtelaiset saivatkin rauhoitettua peliään ja napattua pallonhallinnan itselleen. Hieman reilun tunnin jälkeen Lahti onnistui tasoittamaan. Juuri kentälle tullut Arlind Sejdiu lähetti kulmapotkun kuopiolaisten maalille. Johannes Kreidl ja Henri Toivomäki kolaroivat ja pallo putosi takatolpalle. Macoumba Kandji jatkoi pallon ja Henri Eninful sai sijoittaa Veikkausliiga-uransa avausosuman.

Lopussa KuPS loi Lahden maalille kovan paineen ja lahtelaiset joutuivat tyytymään vain vastaiskujen kyttäämiseen. Joona Tiainen otti kuitenkin tarvittavat kopit, eikä lisäosumia Kuopiossa nähty. Näin ollen pisteet tasattiin 2-2-lukemin.

Tauolla vaihdosta kentälle tullut Matti Klinga kertoi ottelun jälkeen, että lahtelaisten taktiset muutokset purivat toisella jaksolla. Hänen mukaansa ote kuitenkin hieman herpaantui tasoitusosuman jälkeen. Klinga myönsi, että KuPS oli kova joukkue, joten piste tyydytti häntä lopulta.

– Yritimme toisella jaksolla saada tukittua keskustaa, jotta KuPS ei saisi pelattua linjojen välissä. Teimme tauolla muutoksia myös hyökkäykseen. Saimme hankaloitettua KuPS:n pelaamista ja lopulta saimme tehtyä maalin. Tasoituksen jälkeen emme saaneet enää pallollista peliämme toimimaan ja KuPS sai luotua painetta. KuPS on kova joukkue, joten tämä on ihan hyvä piste, Klinga analysoi.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen samaan aikaan pettynyt ja tyytyväinen. Zeneli löysi ottelusta paljon parannettavaa. Hän oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että joukkue kykeni taktisilla muutoksilla nousemaan tappioasemasta taistelemaan voitosta.

– Minulla on ottelusta aika kaksijakoiset fiilikset. Olen vähän pettynyt siitä, miten me puolustimme. Olimme vähän turhautuneita ja emme seuranneet vastustajia kurinalaisesti. Vastustaja sai kaksi maalia, toki meilläkin oli paikkoja ja saimme kertaalleen pelin tasoihin. Toiselle jaksolle teimme pieniä taktisia muutoksia ja pääsimme paremmin kiinni pelitapahtumiin. Olen erittäin ylpeä pelaajista, että he jaksavat puskea. Paljon asioita pitää tehdä paremmin, jos haluamme taistella kärkisijoituksista, joka on meidän tavoitteemme, Zeneli kertoi.

Tasapelipiste nosti FC Lahden jo kolmanneksi liigassa. Tappiottomia otteluita Lahdella on takanaan jo komeat 12. Seuraavan kerran lahtelaiset ovat tulessa jo perjantaina 13.8. kun Lahden stadionille saapuu FC Haka.