Gigantti-otteluraportti: Lahti tärkeisiin pisteisiin Kotkassa

FC Lahti haki tärkeän 2-1-voiton Kotkasta KTP:n vieraana. Lahtelaisosumista vastasivat Arlind Sejdiu ja Altin Zeqiri. Kotkalaisten ainoan viimeisteli rangaistuspotkusta David Ramadingaye. Otteluraportin tarjoaa Lahden Gigantti.

FC Lahti tuli otteluun hyvin ja nappasi hallinnan heti alussa. Lahtelaiset käyttivät ensimmäiset maalipaikat tehokkaasti. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen Lahti sai luotua painetta. Altin Zeqiri ampui, mutta KTP sai purettua ensimmäisen tilanteen. Paine jatkui ja Macoumba Kandji ampui tolppaan. Paluupallossa oli ensimmäisenä Arlind Sejdiu, joka siirsi ensimmäisellä liigamaalillaan Lahden paidassa vierailijan 1-0-johtoon.

Lahti iski toistamiseen ennen vartin täyttymistä. Arlind Sejdiu ajoi rangaistusalueelle ja syötti takaviistoon. Macoumba Kandji oli paikalla ja ampui Lahden 2-0-johtoon ensimmäisellä viisitoistaminuuttisella.

Jakson puolivälin jälkeen KTP sai paikkansa. Ensin Rico Finnäs ampui hyvästä paikkaa yli ja hetkeä myöhemmin erotuomari Antti Munukka näki lahtelaispuolustuksen rikkovan Finnäsiä. KTP sai rangaistuspotkun, jonka David Ramadingaye upotti varmasti vasempaan kulmaan. Samoissa 2-1-lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Lahti puolusti pitämällä palloa. Lahti loi maalintekoaihioita, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei juuri toisella jaksolla nähty. Vartti ennen loppua kotkalaisten Juan Esnáider nappasi toisen keltaisen kortin rikottuaan Loorents Hertsiä. Lahden ollessa ylivoimalla Riad El Alami teki Veikkausliiga-debyyttinsä ja suoritui hyvin.

Lahti pystyi ylivoimalla juoksuttamaan kotkalaisia ja iskemään vaarallisesti vastaan. Hieman ennen loppua Chinedu Geoffrey karkasi KTP:n kulman jälkeen, mutta Anton Eerola juoksi lahtelaisen kiinni ja riisti pallon aivan sääntöjen rajamailla. Näin ollen pisteet matkasivat Lahteen 2-1-lukemin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen pisteisiin. Hän korosti, että ottelu oli vaikea. Zeneli kuitenkin löysi pisteistä huolimatta parannettavaa pelistä ja Zenelin mukaan maalit antoivat itseluottamusta koko joukkueelle.

– Voitto maistuu erittäin hyvältä. Vain pisteillä on väliä. Me teimme itsellemme ottelun vaikeaksi, mutta olen ylpeä kolmesta pisteestä. Se, miten loimme maalit oli hyvää ja olen ylpeä siitä. Nautimme pisteistä tänään ja keskitymme heti huomenna sunnuntaihin, Zeneli kertoi.

Sunnuntaina FC Lahti kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussa vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon. Seuraava kotiottelu on jatkosarjassa, mutta sen ajankohta riippuu lahtelaisten sijoituksesta runkosarjassa.

FC Lahti:

Sejdiu, Zeqiri

Reguero; Coubronne, Lahti (73′ El Alami), Viitikko, Hertsi; Virta (v), Arkivuo, Geoffrey, Sejdiu (v), Zeqiri (v) (90′ Forss); Kandji (90′ Yli-Hietanen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola